Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det var sykt. Vi har vunnet the double!

Stabæk slo Avaldsnes i cupfinalen.

• Avaldsnes-Stabæk 0-1 (0-1)

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Forut for årets sesong var det få som så for seg at Avaldsnes skulle ende på fjerdeplass og i en cupfinale.

Det nyopprykkede Rogalandslaget har imponert mange, men i dag var det storfavoritt Stabæk som ventet på motstatt banehalvdel. Et Stabæk som vant Toppserien suverent, og slo både Lillestrøm og Arna-Bjørnar på sin vei til finalen.

Og det skulle vise seg å bli akkurat litt for tøft for nykommerne. Melissa Wiik headet Stabæk i ledelsen etter en drøy halvtime, og flere mål skulle det ikke bli selv om rogalendingene hadde flere muligheter til å utligne.

Dermed er Stabæk norgesmestere for andre år på rad, og kan feire «The Double» ut i de små timer i kveld.

- Det var sykt. Vi har vunnet the double!, jubler en glad Melissa Wiik til NRK etter kampen.

Luftens baronesse Det var jentene fra Bærum som var det beste laget innledningsvis på Ullevaal, men med unntak av Siri Merete Grønlis skudd etter omlag et kvart, var det ingen av lagene som kunne skilte med de store målsjansene.

De blå fortsatte å kjøre, men unøyaktighet i den siste og nest-siste pasningen gjorde at mulighetene uteble. Samtidig turte de ikke å kjøre alle mann i angrep på grunn av kontringsstyrken til Avaldsnes.

Men så etter 32 minutter skulle de likevel få hull på byllen. Etter et innlegg fra høyresiden fikk Wiik gå opp helt umarkert i feltet, og headet enkelt inn ledelsen.

- Jeg fikk litt for mye plass, jeg ble ikke tatt ut og fikk stå alene, sier Wiik om sin egen scoring.

Og hun understreker at kjæresten og Strømsgodset-spiller Peter Kovacs må ha litt av æren for at hun har blitt god på hodespill.

STORMENDE JUBEL: Melissa Wiik headet inn 1-0 til Stabæk etter en drøy halvtime. Det holdt til seier og klubbens andre strake cupgull. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
STORMENDE JUBEL: Melissa Wiik headet inn 1-0 til Stabæk etter en drøy halvtime. Det holdt til seier og klubbens andre strake cupgull. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Det var en god heading, så jeg har lært mye av ham, sier skryter hun til NRK.

Rett før pause holdt det derimot på å bli balanse i regnskapet. Landslagsmålvakt Ingrid Hjelmseth tok seg bedre tid enn hun hadde, og Holmfridur Magnusdottir får en fot på ballen. Heldigvis for Stabæk spretter ballen i stolpen, og dermed sto det 0-1 til hvilen.

Andre omgang Den andre omgangen fortsatte som den første. Stabæk hadde mesteparten av spille, men det florerte fortsatt ikke av målsjanser.

En drøy time var spilt før omgangens første store mulighet kom, og igjen var det slurv i Stabæks bakre rekker som var skylden. Rosana dos Santos Augusto snappet ballen og fikk brent av et skudd, men dessverre for de rødhvite gikk ballen høyt over målet til Hjelmseth.

Etter sjansen var det Avaldsnes som kjørte kampen, men heller ikke Stabæk var på noen måte ufarlige.

Etter 79 minutter hadde Elise Thorsnes et skudd hvor Gudbjørg Gunnarsdottir måtte ut i full strekk, og like etterpå var hun igjen frempå men avslutningen gikk utenfor. Med ett minutt igjen av overtid kom også Stabæk-spilleren alene med keeper - men skøyt rett på Avaldsnes sin sisteskanse.

Også Avaldsnes fortsatte å være farlige, men fikk aldri satt sjansene inn i nettet bak Ingrid Hjelmseth.

Dermed kunne Stabæk heve et trofé for andre gang i høst.