FORSVARER WENGER: Robin Van Persie forsvarer Arsenal-manager Arsene Wenger som fikk mye kritikk rettet mot seg etter søndagens tap mot Manchester United. Foto: AFP Photo / Adrian Dennis / Scanpix
FORSVARER WENGER: Robin Van Persie forsvarer Arsenal-manager Arsene Wenger som fikk mye kritikk rettet mot seg etter søndagens tap mot Manchester United. Foto: AFP Photo / Adrian Dennis / ScanpixVis mer

- Det var synd at Alex ble byttet ut

Van Persie om Wengers taktiske blunder.

(Dagbladet): Arsenal-supporterne freste da Arsene Wenger byttet inn Andrej Arsjavin for Alex Oxlade-Chamberlain i søndagens kamp mot Manchester United.

Til og med kaptein Robin Van Persie reagerte negativt på byttet, noe TV-kameraene selvfølgelig fanget. I en spalte i The Sun i dag forteller Van Persie at det ikke er noe rift mellom han og Wenger.

- Jeg gikk ikke imot sjefen på søndag. Jeg syntes bare det var synd å se Alex gå av banen siden han hadde målgivende pasning på det eneste målet vi scoret. Jeg tvilte ikke på hans (Wengers) dømmekraft, jeg vet det ikke er min oppgave å utfordre hva Arsene Wenger gjør, skriver Van Persie.

- Han er sjefen og han tar avgjørelsene. Slik er det. Jeg har jobbet med han lenge nok til å vite at det alltid er en grunn bak avgjørelsene hans, og det var det på søndag. Når Arsene tar en avgjørelse er den basert på masse informasjon som andre kanskje ikke vet om, og han vil aldri svikte - noe jeg beundrer ham mye for, sier han videre.

Leggskadet Wenger forklarte etter kampen at Oxlade-Chamberlain hadde krampetendenser i den ene leggen.

- Han begynte å tøye på leggen, og han hadde gitt alt. Han er ikke vant med den intensiteten, sa Wenger.

Van Persie skriver i sitt innlegg at Chamberlain var skadet, og at Wenger hadde rett i å påpeke at han ikke trengte å rettferdiggjøre byttene sine overfor andre.

Tidligere Southampton-spiller Claus Lundekvam skrev imidlertid på Twitter i går at han hadde snakket med Oxlade-Chamberlain etter kampen, og da hadden den tidligere Southampton-talentet fortalt ham at han aldri hadde følt seg bedre.

«Så Chamberlain var verken skadet eller sliten. Bekrefter taktisk blunder av Wenger og løgn i postmatch intervjuet» skrev Lundekvam.

- Forholdet er bra Van Persie skriver videre at det ikke er noen problemer mellom han og Wenger.

- Jeg har stor respekt for Arsene Wenger. Han er en av de beste trenerne i verden, og han har hatt fantastisk suksess her i Arsenal. Jeg ville ikke vær spilleren jeg er uten ham. Forholdet mellom oss er bra, og det er også mitt forhold til klubben. [...] Det er ikke noe problem, ingen konflikt og ingen kontoverser. Sjefen vet det, jeg vet det og de andre spillerne vet det.

- Det er derfor viktig at Arsenal-supporterne og andre i fotballmiljøet vet det, sier Van Persie.