- Det var to fantastiske scoringer

Nigerianske Edwin Eziyodawe (21) herjet med Fredrikstad og sendte LSK over nedrykningsstreken med to perler.

STORSPILTE: LSKs Edwin Eziyodawe i driv forbi trener Henning Berg under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Fredrikstad.
Foto: Knut Falch / SCANPIX
STORSPILTE: LSKs Edwin Eziyodawe i driv forbi trener Henning Berg under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Fredrikstad. Foto: Knut Falch / SCANPIXVis mer

||| ÅRÅSEN (Dagbladet.no): Lillestrøm - Fredrikstad 4-2.

Afrikaneren med navnet som er helt umulig å uttale hentet fram egenskapene som overbeviste LSK om å gi han en treårskontrakt i februar:

24 minutter ut i kampen, på stillingen 1-1, hamret han inn en suser fra 25 meter, og han punkterte kampen med 4-2 etter et herlig raid hvor han dro seg fri fra alt og alle før han klemte ballen ned i hjørnet til venstre for FFK-keeper Lasse Staw.

- Det var to fantastiske scoringer. Det andre er det beste målet jeg noen gang har scoret. Jeg er så rask at jeg visste at jeg kunne klare det. Jeg fikk vist hva jeg er god for og er så lykkelig, sier Edwin Eziyodawe til Dagbladet.

Ut med strekk
Men like etter den andre scoringen var det slutt for nigerianeren. I en løpsduell med FFK-stopper Vidar Martinsen etter 69 minutter pådro han seg en strekk bak i låret.

LSK-fysio Geir Kåsene mener at Eziyodawe vil være ute i minst 20 dager. Men selv mener spissen at han er tilbake i løpet av en ukes tid.

- Det er min kropp og jeg kjenner den best. Dette tar ikke mer enn maks en uke, sier han til Dagbladet.

Før han måtte gå av hadde den uortodokse spissen vist seg bra fram, mest på godt, men også litt på vondt:

Etter en times spill  viste han hvor egoistisk det egentlig ikke er lov å være, da han valgte å gå selv framfor å spille til en helt umarkert Magnus Myklebust, som ville hatt fri bane mot mål.

Det var en så grov feilvurdering av nigerianeren at Bjørn Helge Riise med fakter viste akkurat hva han syntes om at han spolerte det som ville blitt en gylden scoringssjanse.

Formlaget LSK
Kanarifuglene er nå ubeseiret de fem siste kampene og har tre seirer på de fire siste. Med seieren klatret de også over nedrykningsstreken. Men alt er likevel ikke rosenrødt for LSK-trener Henning Berg. For 17. gang på rad slapp LSK inn mål, og de slapp FFK litt for enkelt til en del ganger i dag også.

LSK-trener Henning Berg var naturligvis mest fornøyd med at de scoret fire ganger.

- Dette var en veldig bra laginnsats og det var fine scoringer, sier Berg til Dagbladet.

Han likte godt det han så av Edwin Eziyodawe, som startet sin andre kamp for sesongen.

- Han har veldig stort potensial. Han lå litt etter de andre da han kom hit, og det har tatt litt tid for han å vende seg til norsk fotball og nye lagkamerater, men nå begynner han å vise hva han er god for, sier Berg.

For LSK smakte seieren godt etter å ha tapt både hjemme og borte for Fredrikstad i fjor. De hvite og røde fra Fredrikstad har nå fire strake tap på bortebane.

Men de reiser likevel ikke vekk fra Åråsen uten noe positivt å ta med seg:

Endelig lyktes Everton
Den brasilianske spissen Everton scoret sitt første mål for sesongen. Han hadde gått hele 1203 minutter uten nettkjenning før han utlignet til 2-2 på en god heading 31 minutter ut i kampen.

Dessuten fikk trener Anders Grönhagen bekreftet at trekket med å flytte costaricaneren Celso Borges opp fra midtbanen til angrep er lurt. Han var nådeløs da han utlignet til 1-1 etter er kvarters spill.

Ideen om å prøve han på topp kom etter at Borges scoret tre mål på to VM-kvalifiseringskamper for Costa Rica forrige uke.