Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det var tøffest for familien

Per-Mathias Høgmo føler flere tråkket over streken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet.no): Per-Mathias Høgmo har innrømmet at han føler enkelte tråkket over etiske grensen da de uttalte seg om hans person mens han har var sykmeldt for utbrenthet.

I dag, på sin første arbeidsdag siden sykmeldingen 27. juli, avslørte han at familien tok kritikken langt tøffere enn han selv gjorde.

- Det har vært en spesiell opplevelse at det har blitt stilt diagnoser fra alle andre enn leger. Det har vært rimelig uprofesjonelt og til dels uetisk. Jeg leste ikke alt som ble skrevet selv, men aller tøffest var det for familien, sier Per-Mathias Høgmo.

Vil ikke bli sett på som syk

Hvilke personer han sikter til vil han imidlertid ikke ut med.

- Jeg har ingen intensjoner om å løfte dette opp noe mer. Jeg synes det er veldig godt å kunne gå ute på gata uten å bli sett på som syk, sier Høgmo til Dagbladet.no.

RBK-treneren skulle etter planen vært tilbake som hovedtrener i dag, men annonserte sist fredag at han overlater ansvaret til Knut Tørum ut sesongen. Tørum har styrt Rosenborg med stø hånd siden han overtok - med ham som hovedtrener har trønderne tatt åtte strake seire og overtatt tabelltoppen.

Høgmo svarer imidlertid unnvikende på om han fortsatt ville overlatt ansvaret til Tørum dersom Rosenborg hadde vært hektet av i gullkampen.

OMTALEN RAMMET FAMILIEN: Per-Mathias Høgmo snakker ut på sin første dag tilbake på jobb i Rosenborg. Alle foto: Scanpix
OMTALEN RAMMET FAMILIEN: Per-Mathias Høgmo snakker ut på sin første dag tilbake på jobb i Rosenborg. Alle foto: Scanpix Vis mer

- Jeg skjønner at du stiller spørsmålet, men enhver beslutning er tatt utifra en totalvurdering. Og den totalvurderinga gjorde valget veldig enkelt, sier han til Dagbladet.no. 

Mange har spekulert i om Høgmo bukket under for mediepresset, men selv hevder han det var helt andre årsaker til at han ble deprimert og utbrent.

- Det ble mye arbeid med administrative oppgaver, samtidig som jeg hadde ansvaret for å følge opp veldig mange mennesker. De mellommenneskelige samtalene falt i hovedsak på meg. Summen av alt dette førte til sykmeldingen, sier Høgmo.

Som lover å ha et smalere fokus når han kommer tilbake som hovedtrener på nyåret.

- Jeg skal ha et mye spissere fokus på kamp og trening. Rune (Bratseth) var borte i en fase da vi bygde opp klubben, men nå er klubben mer selvgående

Skryter av spillergruppa

Før Høgmo kom tilbake, tok flere profilerte RBK-spillere til orde for at de ville være med og legge føringer for hvordan hverdagen skulle bli da Høgmo kom tilbake. Steffen Iversen uttalte blant annet at han håpet RBK fortsatte med Tørum.

Høgmo avviser at han følte at spillerne håndterte sykmeldingen uprofesjonelt.

image: - Det var tøffest for familien

- Jeg tror ikke vi skal overdramatisere dette. Ting blir fort tatt ut av sin sammenheng. Spillergruppa har taklet dette forbilledlig. Det lille som kom av støy var forventet, sier han.

Noe spillergruppa har trukket fram som positivt under Tørums regime, er at man i større grad har spilt inn en førsteellever.

Det var også en soleklar ambisjon for Høgmo da han overtok - uten at han var i nærheten av å lykkes.

- Hvorfor har Tørum lyktes bedre med dette enn deg?

- Dette bildet er litt mer nyansert enn som så. På midtbanen ønsket jeg å satse på Alexander Tettey, Per Ciljan Skjelbred og Jan Gunnar Solli. Jeg ville teste dem der. I det fremste leddet hadde vi 6-7 klassespillere. Jeg var nødt til å prøve og feile. Folk fortjente sjansen, det var profilerte spillere. Da Thorstein Helstad og Frode Johnsen forsvant datt brikkene på plass. Siden i fjor har vi kvittet oss med totalt 11 spillere. Det har vært en nødvendig prosess, sier Høgmo til Dagbladet.no.

Skal planlegge

Som Knut Tørum varslet i går vil Høgmos arbeidsoppgaver ut sesongen bestå av planlegging inn mot Royal League-sesongen.

- Jeg har delegert trening og kamp til Knut Tørum og Trond Henriksen. Jeg skal detaljplanlegge Royal League, scoute litt og hente impulser som kan gå inn i miljøet. Mitt første mål er å akklimatisere meg, sier han.

GAMLE KJENTE: Høgmo har det moro med Odd Iversen.
GULLKAMPEN AVGJØRENDE?</B> Høgmo vil ikke spekulere om trenersituasjonen ville blitt annerledes dersom RBK ikke kjempet om seriegullet.