- Det var tøft å se på

Romøren dro rett til Lillehammer etter vrakingen i går. - Ingen god følelse, sier Remen Evensen.

FEM MINUS EN: Anders Jacobsen (f.v.), Anders Bardal, Tom Hilde og Johan Remen Evensen hopper for Norge i morgen ettermiddag. Bjørn Einar Romøren fikk drømmen knust da laget ble tatt ut.Foto: Lise Åserud / Scanpix
FEM MINUS EN: Anders Jacobsen (f.v.), Anders Bardal, Tom Hilde og Johan Remen Evensen hopper for Norge i morgen ettermiddag. Bjørn Einar Romøren fikk drømmen knust da laget ble tatt ut.Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): En knust Bjørn Einar Romøren måtte innse at drømmen om å hoppe for VM-gull på hjemmebane i Holmenkollen brast, da han ble vraket fra laget til storbakkerennet i går kveld.

Landslagsledelsen mener uttaket var et av de vanskeligste de har gjort.

- I går var uttaket kanskje vanskeligere enn noensinne. Det er ikke hyggelig for Bjørn Einar denne gangen, men målet har hele tiden vært å bygge et sterkt lag. I går måtte vi velge mellom fem sterke kandidater, sier Mika Kojonkoski.

- Det var ikke amerikansk uttak, hverken i Midstua eller nå. Vi ser etter hvordan vi kan få ut makspotensialet av laget. Bjørn Einar viste veldig lovende form mandag, ikke så mye på tirsdag, men utviklingen har vært litt opp og ned. Nå er det bare 14 dager siden Johan (Remen Evensen) vant og kom to ganger på pallen, så det ble grunnlaget for avgjørelsen, sier finnen

- Hvordan taklet dere at Bjørn Einar ble så utrolig skuffet i går?

- Når han har jobbet så hardt i uker, måneder og år for dette, og det blir tatt fra ham, så hadde en annen reaksjon vært katastrofal, mener jeg, sier Kojonkoski.

Til Lillehammer
Bjørn Einar Romøren har nå dratt til Lillehammer for å trene, og for å kjempe om en plass på laget til laghoppinga i helga.

- Vi snakket godt sammen i går, Bjørn Einar er en utøver som er veldig sterk, og tok det som en mann. Tanken er at han ønsker å være tilbake på et vinnende lag på lørdag. Presterer disse gutta på sitt beste nivå, er selvfølgelig døren lukket. Men vi får se, sier Mika Kojonkoski.

Anders Bardal, Anders Jacobsen, Tom Hilde og Johan Remen Evensen hopper for Norge i morgendagens renn. Men uttaket ga en tung følelse i hoppbua.

- I bua i går da vi får beskjeden, er man glad for å få hoppet sjøl, men man føler veldig med de som er skuffa. Vi har jobbet sammen lenge, og jeg tror uttaket var veldig vanskelig i går. Det er veldig tøft, men sånn må det kanskje være, sier Anders Jacobsen.

Rævva følelse for Evensen
Remen Evensen fikk plassen Bjørn Einar Romøren mistet. Det er ikke noe han jublet over i går kveld.

- I går var det helt rævva, for å være helt ærlig. Det var ingen god følelse å se Bjørn så knust som han var, sier han til Dagbladet.

Selv måtte han skuffet innse at han ikke fikk hoppe lagkonkurransen i Midstubakken, nå er det han som er inne på laget igjen. Det går opp og ned i dette mesterskapet.

- Jeg var selvfølgelig veldig skuffet jeg også, men jeg tror både Bjørn Einar og jeg vet at våre største sjanser er i storbakken, og da er det jo det man helst vil. Nå forsvant den drømmen for Bjørn, og det var tøft å se på, sier Remen Evensen.

- Er det uvant for dere at det er så tett og jevnt om plassene?

- Ja, det er jo det. I hvert fall så lenge jeg har vært med, har det vært en ener, med to-tre hoppere rett bak en femtemann som ikke har vært i nærheten. Da har det sagt seg selv hvem som skulle være på laget, men nå har vi hatt et luksusproblem. Det skal vi egentlig være glad for, men det har ikke vært noe gøy med disse laguttakene, sier han.

- Hvor sliten blir du selv mentalt av at det er så stor usikkerhet over så få dager?

- Det er ikke heldig, men jeg tror at vi er såpass sterke gutter som bør klare å takle det bra. Nå har jeg fått sjansen, og da skal jeg søren meg ta den også.

Fire medaljekandidater
Det er altså ikke lenge siden Johan Remen Evensen sto på pallen i verdenscupen.

Anders Jacobsen tror Norge har flere medaljekandidater på laget foran rennet i morgen, Remen Evensen ser seg selv helt klart som en av dem.

- Jeg tror at alle vi fire kan ta en medalje på maksdag, det er bare jeg og Tom som har tatt det tidligere i år, men sånn som Bardal hopper nå og Jacobsen har vist tidligere, så tror jeg alle har sjansen, sier Remen Evensen, som trives i nye Holmenkollen.

- Det er en kjempefin bakke som er flott å se på, vakkert laget, og god å hoppe i, sier han.

VRAKET OG KNUST: Bjørn Einar Romøren.Foto: Dagbladet
VRAKET OG KNUST: Bjørn Einar Romøren.Foto: Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer