- Det var tøft

Kombinertutøver Jørgen Graabak sleit med motivasjonen forrige sesong. Nå er han klar for å sette preg på sesongen, med OL som det store målet.

KLAR TIL DYST: Kombinertutøver Jørgen Graabak under kombinertlandslagets pressetreff i Oslo. Foto: Erik Johansen / NTB
KLAR TIL DYST: Kombinertutøver Jørgen Graabak under kombinertlandslagets pressetreff i Oslo. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Jørgen Graabak (30) ble nummer 12 sammenlagt i verdenscupen forrige sesong og kom ikke på pallen i noen av de individuelle konkurransene.

30-åringen innrømmer at det var tøft å konkurrere med coronapandemien hengende over seg.

- Jeg er veldig glad for at jeg er vaksinert, både for corona og influensa. Så synes jeg først og fremst at man kan senke skuldrene litt. Jeg synes det var tøft i fjor, sier Graabak til Dagbladet og fortsetter:

- En ting er alle tingene man må gjennom, med testing og slik, men det er noe med den følelsen. Vi hadde trenere som var permittert, vi hadde ikke adgang til Olympiatoppen i lange perioder. Og så var man nervøs selv, jeg hadde ikke lyst til å få coronasykdom. I tillegg til at situasjonen og sesongen var usikker, så kjente jeg at det gikk utover motivasjonen. Dagene var tøffere, så for min del så tror jeg det hadde innvirkning på resultatene.

Graabak tar en mastergrad i økonomi ved NTNU, og det ble vanskelig å fokusere hundre prosent på idretten med så mye usikkerhet.

- Jeg kjente veldig på det. Jeg har en iboende trang til å vite at det jeg gjør har en hensikt. Nå har jeg studier ved siden av, så jeg hadde ting å finne på, men når det var så usikkert med sesongen, så gikk det utover motivasjonen, sier han videre.

Gullkandidat

Denne sesongen har Graabak tro på at han kan levere mye sterkere resultater.

- Nå er det mye bedre, nå vet jeg hva som kommer. Om en måned så starter vi, og da er det mye enklere synes jeg. Spesielt i hoppbakken får jeg gjort en mye bedre jobb.

- Så vi får se en bedre utgave av deg denne sesongen?

- Det håper jeg. Jeg synes iallfall at jeg har fått gjort mye av det jeg har tenkt å gjøre, og har hatt med meg trenere hele veien. Så da skal det være et godt utgangspunkt iallfall.

- Hva er målet for sesongen?

- Jeg har lyst å være med helt i toppen. Jeg ble nummer to sammenlagt i fjor, året før. Jeg føler jeg hører hjemme helt i toppen, så jeg har lyst å prege alle konkurransene jeg stiller i.

- Du ser på deg selv som en gullkandidat i OL?

- Ja, i mitt hode er jeg en gullkandidat.

Skal bli far

Tidligere i oktober fortalte Graabak at han venter barn med kjæresten Ida Bekken.

Heldigvis har hun termin et par måneder etter Beijing-OL i februar.

- Det er godt å slippe å ha to uker til termin når jeg er i Kina, ja, det hadde vært litt stress tror jeg. Så vet du aldri, men det skal noe til at det begynner å skje ting når jeg er der iallfall, sier Graabak.

P.S. Graabak vant individuelt OL-gull i Sotsji i 2014 og gull i lagkonkurransen. I Pyeongchang i 2018 ble det OL-sølv i lagkonkurransen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer