Line Andersen mot NRK

- Det var tredje verdenskrig

NRK-profilen ble sjokkert over Line Andersens oppførsel på et mye omtalt møte. - Det er helt meningsløst koko at vi har kommet hit, sier han i retten.

OSLO TINGRETT: Saken mellom Line Andersen og NRK fortsetter i Oslo tingrett. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere kolleger har i løpet av dagen inntatt vitneboksen i saken mellom Line Andersen og NRK. Foreløpig sist i rekka er journalist i NRK og TV-profil Ole Rolfsrud. Han har blant annet vært et kjent ansikt i NRKs sjakkdekning.

Han forteller i retten om kaoset som utspilte seg omkring VM i fischersjakk i 2019.

SJOKKERT: Ole Rolfsrud sier at han ble sjokkert over oppførselen til Line Andersen under det omtalte møtet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SJOKKERT: Ole Rolfsrud sier at han ble sjokkert over oppførselen til Line Andersen under det omtalte møtet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Rolfsrud trodde selv han skulle ha rolle som utegående reporter, men fikk kort tid før mesterskapet beskjed om at Line Andersen var blitt syk etter jobb i utlandet, og at han skulle lede første halvdel av VM-sendingene.

- Til slutt kom det beslutning om at det skulle deles mellom meg og Line. Det var superbra å få avklart. Men så begynte det å ulme, sier Rolfsrud.

Kaos og tårer

Etter hvert ble et mye omtalt møte avholdt. Et møte som endte med at Andersen ble tatt av skjermen.

- Line tok fram saga på møtet og sagde ned alt vi hadde gjort de første sendingene. Jeg gikk fra møtet og satt i kaffekroken ved sporten. Der ventet jeg på ei beslutning, for vi skulle ha sending dagen etter. To ganger gikk jeg bort til rommet for å høre om de var ferdige, begge gangene hørte jeg det som framstod som det var tredje verdenskrig. Jeg hørte bare kjefting og smelling. Tredje gang jeg kom, var det akkurat som det hadde gått av en emosjonell håndgranat i rommet, forteller Rolfsrud.

TV-profilen bekrefter også at en vaktsjef var til stede på møtet. Vedkommende tok til tårene på grunn av Andersens uttalelser, noe flere vitner har forklart seg om i retten. I ettertid ga han også beskjed til sin leder at han ikke ønsket å jobbe mer med Andersen.

- [Vaktsjefen] bryter sammen og begynner å gråte rett ved siden av meg inne i kaffekroken. Da tenkte jeg: «Fy faen, er det en sånn påvirkning Line har på folk?», sier Rolfsrud fra vitneboksen.

- Helt koko

NRK-journalisten forteller videre at han mener det ikke er mulig for Andersen å komme tilbake uten at konflikten er håndtert og ryddet opp i.

Han gir uttrykk for at det er fortvilende at konflikten har gått så langt som til retten.

- Jeg synes det er helt koko at vi sitter her. Helt meningsløst koko. Det kan du sitere meg på, avslutter NRK-profilen.

I etterkant av sin forklaring er det en ordknapp Rolfsrud som forlater Oslo tingrett.

- Jeg vil helst ikke kommentere noe mer, sier han til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer