TOPPHOPP: Anders Jacobsen i svevet i første omgang av skiflygings-VM i Planica. Hoppet holdt til tredjeplass bare 0,7 poeng bak lederen. I andre omgang skuffet både Jacobsen og Bjørn Einar Romøren og ligger på henholdsvis åttende og sjuendeplass foran de to avgjørende hoppene i morgen. Foto: Petr Josek, Reuters/Scanpix
TOPPHOPP: Anders Jacobsen i svevet i første omgang av skiflygings-VM i Planica. Hoppet holdt til tredjeplass bare 0,7 poeng bak lederen. I andre omgang skuffet både Jacobsen og Bjørn Einar Romøren og ligger på henholdsvis åttende og sjuendeplass foran de to avgjørende hoppene i morgen. Foto: Petr Josek, Reuters/ScanpixVis mer

- Det var tungt og skuffende

Romøren og Jacobsen må sikte på VM-bronse. Amman og Malysz suverene.

||| (Dagbladet): Anders Jacobsen blandet seg helt i teten i første av fire omganger i skiflygings-VM i verdens største hoppbakke i slovenske Planica.

Jacobsen hoppet 217 meter og lå bare 0,7 poeng bak ledende Malysz og 0,2 poeng bak Simon Amman på andreplass. Bjørn Einar Romøren lå på femteplass etter et hopp på 214,5 meter.

Men de to norske gutta fikk det ikke til i andre omgang. Romøren falt to plasser til syvende med 196,5 meter, og Jacobsen falt ned til åttendeplass med et hopp på 194,5 meter.

— Det var tungt og skuffende. Det er bare å gjøre mitt beste og dunke til i morgen med to bra hopp, sier Romøren til NTB.

VM-medaljene deles ut etter to nye omganger i morgen.

— Kanskje er toget gått for de to beste plasseringene, men både Bjørn Einar og jeg kan kjempe om den siste pallplassen, sier Jacobsen til NTB.

Anders Jacobsen var forøvrig nær ved å falle da han var veldig dyp før fallgrensa i andre omgang, men ungikk akkurat å berøre snøen med rompa.

Sveistiske Simon Ammann hoppet 215,5 og 216,5 meter leder med 445,6 poeng. Det er 2,8 poeng foran polske Adam Malysz som hoppet 217,5 og 215 meter.

Deretter er det 17,2 poeng ned til Gregor Schlierenzauer på tredjeplass.

Johan Remen Evensen er nummer 19 og Tom Hilde nummer 25 etter første dag.

TUNGT: Bjørn Einar Romøren var skuffet over sjuendeplass etter to VM-hopp i Planica. 
Foto: Primoz Lovric, Scanpix
TUNGT: Bjørn Einar Romøren var skuffet over sjuendeplass etter to VM-hopp i Planica. Foto: Primoz Lovric, Scanpix Vis mer