Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det var uten tvil et klart straffespark

Wenger føler seg snytt etter uavgjort mot Chelsea.

KLAGET: Arsenals manager Arsene Wenger ville ha straffe da Theo Walcott gikk i bakken etter rundt halvtimen spilt. Kampen mot Chelsea endte 0-0. Foto: REUTERS/Andrew Winning
KLAGET: Arsenals manager Arsene Wenger ville ha straffe da Theo Walcott gikk i bakken etter rundt halvtimen spilt. Kampen mot Chelsea endte 0-0. Foto: REUTERS/Andrew Winning Vis mer

Arsenal - Chelsea 0-0

(Dagbladet): Arsenal hadde flere store sjanser til å feire jul på tabelltopp i Premier League, men spissen Olivier Giroud misset og misset  for hjemmelaget.

Etter kampen følte Arsenal-manager Arsene Wenger seg snytt for straffespark. Theo Walcott gikk i bakken i 1. omgang, uten at dommer Mike Dean pekte på straffemerket.

- Det var uten tvil et klart straffespark. Jeg er hundre prosent sikker, sier Wenger ifølge BBC.

Dermed er det Liverpool som i morgen kan feire julaften som nummer én i England.

- Det var en taktisk kamp. Arsenal ville vinne og unngå tap. Samtidig ville Chelsea vinne og ikke tape, sier Chelsea-manager Mourinho
.

- Vi hadde kampens største sjanse. Vi kontrollerte kampen defensivt og det var viktig for oss å unngå tap, sier Chelsea-sjefen.

Chelsea er to poeng bak serielederen - og Mourinho varsler et stilskifte.

- Vi vil gå i en annen retning i framtida. Jeg vil bygge et lag over tid og ikke bare i en sesong. Vi vil ha kreative spillere som kan bruke ballen og ødelegge motstanderen. Men det er noen kamper der vi må ta et steg tilbake og spille annerledes, sier Mourinho.

Mourinhos tiende Det var et godt organisert Chelsea som gjestet Emirates til London-derbyet og manager Mourinho viste at han kan demme opp for hjemmelaget.

NÆRME: Arsenals Olivier Giroud klarte ikke score mot Chelsea i toppkampen på Emirates. Dermed endte kampen 0-0. Foto:  REUTERS/Andrew Winning
NÆRME: Arsenals Olivier Giroud klarte ikke score mot Chelsea i toppkampen på Emirates. Dermed endte kampen 0-0. Foto: REUTERS/Andrew Winning Vis mer

For Wenger ble det en ny kamp mot uten triumf mot  Mourinho.

Arsenal-sjefen står nå med ti kamper uten seier mot Chelsea under «The Special One». Statistikken viser fem seire og fem uavgjort for Mourinho.

- Vi kom hit og ville vinne. Men de siste ti minuttene var vi fornøyd med uavgjort, sier Chelseas John Terry.

- Vi er blant fire-fem lag som ser veldig gode ut. Det er åpnet og sikkert spennende for de nøytrale. Ingen har klart å dra fra slik det ofte har vært i toppen tidligere, sier Terry.

Lampard i tverrliggeren Chelsea fikk kampens første store sjanse etter 33 minutter.

Eden Hazard spilte ballen til Frank Lampard på vei gjennom. Veteranen skjøt fra 11-12 meter og banket ballen i tverrliggeren. Ballen føk deretter ned i bakken og spratt over Chelsea-spillerne som sto i kø for å plukke opp returen.

Dermed slapp Arsenal med skrekken. Ingen av lagene storspilte i 1. omgang og Theo Walcott ropte på straffe etter 35 minutter. Walcott gikk i bakken etter en duell med Willian, men dommer Mike Dean hørte ikke på Arsenal-kanten.

Til pause gikk lagene målløse av banen. Og statistikken viste at ingen hadde et eneste skudd på mål de første 45 minuttene.

Giroud sleivet Heller ikke etter hvilen ble det en sjanse-bonanza på Emirates. Spillet svingte fram og tilbake og 15 minutter før slutt fikk Arsenal-spiss Olivier Giroud en supersjanse.

Et innlegg fant Giruod inne i feltet og spissen banket til fra litt skrå vinkel. Dessverre for hjemmelaget sled ballen av foten og avslutningen gikk utenfor.

UTEN TAP: Jose Mourinho har ti kamper uten tap mot Arsenal. Foto: AP Photo/Alastair Grant
UTEN TAP: Jose Mourinho har ti kamper uten tap mot Arsenal. Foto: AP Photo/Alastair Grant Vis mer

Bare minutter senere fikk franskmannen en ny stor sjanse. Giroud fikk foten på et innlegg fra venstre, men avslutningen gikk via en Chelsea-spiller og over mål.

Ingen av lagene klarte å score i sluttminuttene og dermed endte toppkampen i London 0-0.

I romjula skal Arsenal spille to bortekamper mot bunnplasserte West Ham og formsterke Newcastle. Cardiff er motstander 1. nyttårsdag.

Chelsea har kamper mot Swansea (h), Liverpool (h) og Southampton (b).