- Det var utrolig deilig å score igjen

Thoresen-mål i NHL igjen.

• Siste Thoresen-mål i NHL i april: Fikk strykkarakter dagen derpå

Patrick Thoresen scoret da Edmonton Oilers slo Los Angeles Kings 4-3 etter straffer for vel 14.000 tilskuere i Staples Center mandag.

Thoresen som ikke spilte mer enn 5.48 minutter, ga laget sitt ledelsen 3-2 14.49 minutter ut i den andre perioden. Han var nær ved å bli matchvinner, men ett minutt og 28 sekunder før slutt i tredje periode klarte Ladislav Nagy å utligne for hjemmelaget.

– Det kom et skudd fra blålinjen og jeg sto foran mål, ja, og da styrte jeg den inn. Det var slik det var, fortalte Patrick Thoresen til NRK etter kampen.

– Det var utrolig deilig å score igjen. Jeg var oppe og svevde litt da. Det var synd vi ikke klarte å holde helt ut, for da ville jeg ha fått vinnermålet, la han til.

Han sa også at han synes det er deilig å spille blant de store gutta igjen, og han følte seg seg effektiv de snaue seks minuttene han var på isen.

I forlengelsen ble det ingen scoringer, og dermed ble kampen avgjort på straffer. Sam Gagner var den eneste som klarte å score, og dermed gikk seieren og alle poengene til Edmonton Oilers, der Thoresen nettopp er tilbake i laget igjen etter en lang periode på farmerlaget til klubben.

Thoresen endte med ett plusspoeng i kampprotokollen etter nattas kamp.

SESONGENS FØRSTE: Patrick Thoresen gratuleres av Robert Nilsson (t.v), Steve Staios og Fernando Pisani (t.h). Foto: Scanpix/Reuters
SESONGENS FØRSTE: Patrick Thoresen gratuleres av Robert Nilsson (t.v), Steve Staios og Fernando Pisani (t.h). Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Etter seieren mandag er Edmonton også det beste laget i straffeslagkonkurranser. Åtte ganger har laget måtte vært i straffekonkurranser i år. Det har endt med sju seirer og ett tap. Ingen er bedre til nå i National Hockey League

(NTB)