Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det var utrolig flaks at det skjedde på morgenen og ikke mens vi sov på natta

Svenske skiskytterledere i branndrama.

 BRANT OPP:  Huset til det svenske skiskytterapparatet i Ruhpolding brant ned i dag tidlig. Foto: skidskytte.se
BRANT OPP: Huset til det svenske skiskytterapparatet i Ruhpolding brant ned i dag tidlig. Foto: skidskytte.se Vis mer

RUHPOLDING (Dagbladet): Det som startet som en vanlig morgen blant de svenske skiskytterlederne endret seg raskt til et branninferno.

Huset de leier i forbindelse med verdenscuprennene i skiskyting her i tyske Ruhpolding brant ned til grunne i morgentimene i dag.

- Vi satt og spiste frokost i åttetiden, da hun som eier huset kom løpende inn og ropte «It?s a fire. You have to get out», sier den svenske landslagskoordinatoren Anders Byström til Dagbladet.

Han bodde i huset sammen med landslagssjefene Marko Laaksonen, Johan Hagström og fem smørere.

- Først begynte lampene i huset å blinke, før de sluknet helt. Vi trodde først det var et strømbrudd. Men så skjedde det fort. Først så vi røyk, og så var huset overtent på veldig kort tid. Vi samlet sammen de viktigste tingene og løp ut, sier Byström til Dagbladet.

De svenske skiskytterne, som starter i stafetten her i Ruhpolding klokka 14.30, bodde et annet sted.

- Heldigvis slapp utøverne å oppleve brannen, for det var ekkelt og satte en støkk i oss. Men vi føler oss ok nå, og stiller på stafetten, sier den svenske landslagskoordinatoren til Dagbladet.

Huset de leide er fysisk knyttet til en stall, hvor det var mange kyr, så de svenske lederne var med på å redde kyrne ut av stallen før den også brant ned til grunne.

Ingen personer kom til skade i brannen.

- Vi hadde flaks med at brannen startet om morgenen, og ikke om natta, da vi lå og sov, sier Anders Byström til Dagbladet.