BLIR MED DRILLO - MISTER TO EM-KAMPER: Håvard Nordtveit (t.v.) og Markus Henriksen er de to U-spillerne Egil Drillo Olsen har benyttet mest i 2012. Hvis de er med i troppen mot Albania om et halvår, mister de to av tre gruppespillkamper i Israel. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BLIR MED DRILLO - MISTER TO EM-KAMPER: Håvard Nordtveit (t.v.) og Markus Henriksen er de to U-spillerne Egil Drillo Olsen har benyttet mest i 2012. Hvis de er med i troppen mot Albania om et halvår, mister de to av tre gruppespillkamper i Israel. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

- Det var veldig dumt at de havnet i den gruppa

Drillo med blandede følelser for norsk «drømmetrekning».

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge havnet i gruppe A i U21-EM, sammen med vertsnasjon Israel, England og Italia.

En sportslig meget god trekning. Det negative er at kampdatoene for denne gruppa er 5., 8. og 11. juni. Den andre gruppa spiller alle kampene 24 timer seinere.

A-landslagets kvalifiseringskamp mot Albania går 7. juni. Der vil en rekke av U-spillerne være aktuelle. Hvem som blir med er selvsagt for tidlig å si, men Håvard Nordtveit, Markus Henriksen og Magnus Wolff Eikrem har vært de mest brukte på Drillos VM-jagende lag nå i høst.

Joshua King har også vært viktig i sin jokerrolle.

Mister to av tre kamper
Hvis alle de fire blir med i Drillos tropp til Albania-turen, kommer de seg ikke til Israel før like i forkant av avspark til den andre EM-kampen 8. juni. Å spille en internasjonal toppmatch 24 timer etter en annen, med en flyreise i mellom, er fysiologisk lite tilrådelig.

Med andre ord: De unge profilene Drillo tar med til Albania, mister begge de to innledende oppgjørene i U21-EM.

Hvis Norge U21 på onsdag var blitt trukket i den andre gruppa i EM, ville de spilt sin gruppespillkamp nummer to i Israel 9. juni. Den hadde ungdomsspillerne på A-laget rukket. Nå må de i stedet nøye seg med å gjøre EM-debut i kamp nummer tre.

- Vi får en skikkelig utfordring med den kollisjonen der. Det var veldig dumt at de havnet i den gruppa som spiller 5. og 8., sier Drillo til Dagbladet.

- Kan bli kinkig
- Jeg kommer helt sikkert til å ta med noen U-spillere til Albania-kampen. Hvor mange vet jeg ikke. Jeg har ikke diskutert dette med Per Joar Hansen ennå, men jeg vil tro han sikkert kan unnvære to-tre spillere, som kan komme ned til kamp tre. Blir det fem-seks blir det verre. Jeg vil ikke være firkantet, men det kan bli kinkig, det der, sier Drillo.

- Det er som det er, sier U21-trener Per Joar Hansen.

- Det blir en utfordring, og det gjelder at vi har en tett dialog før uttaket. Egil må ta med dem han vil ha med til Albania, så får vi vurdere nøye hvem som starter den kampen, og hvem som er aktuelle som joker. De som ikke er i disse kategoriene, må vi diskutere bruken av, sier Hansen.

UTFORDRING: Per Joar Hansen ser at juni-uttakene blir en utfordring, men erkjenner at A-landslaget må få velge først. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
UTFORDRING: Per Joar Hansen ser at juni-uttakene blir en utfordring, men erkjenner at A-landslaget må få velge først. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer