Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

– Det var veldig forløsende

Smilende glad Grøndahl Jansen etter Groenewegen-seier.

KUNNE SMILE: Amund Grøndahl Jansen var meget fornøyd etter at lagkamerat Dylan Groenewegen vant den syvende etappen under Tour de France. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KUNNE SMILE: Amund Grøndahl Jansen var meget fornøyd etter at lagkamerat Dylan Groenewegen vant den syvende etappen under Tour de France. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

CHARTRES (procycling.no): Amund Grøndahl Jansen er ikke en mann som nødvendigvis viser de store gledesfølelsene overfor media etter et ritt, men da han kom syklende opp til Team LottoNL-Jumbo-bussen stod smilet nærmest trill rundt på romerikingen.

Grunnen: Etter en skuffende innledning på Tour de France, slo det nederlandske laget tilbake på strålende vis med seier på den syvende etappen etter at Dylan Groenewegen var klart best i spurten i Chartres.

SPURTET TIL SEIER: Dylan Groenewegen vant den syvende etappen. AFP PHOTO / Philippe LOPEZ /
SPURTET TIL SEIER: Dylan Groenewegen vant den syvende etappen. AFP PHOTO / Philippe LOPEZ / Vis mer

– Det var veldig forløsende å få den seieren vi har lengtet etter. Vi fant frem til hverandre på slutten og fikk satt Dylan i en god posisjon inn mot den viktige høyresvingen med to kilometer igjen. Etter det vet jeg ikke helt hva som skjedde, men han vant i hvert fall. Da er jeg glad, sier han til procycling.no utenfor lagbussen.

– Synker vel inn etter hvert

Dermed fikk nordmannen allerede i sin første Tour de France-uke være med på en etappeseier. Sammen med Paul Martens hadde Grøndahl Jansen som oppgave å få Groenewegen og opptrekker Timo Roosen i best mulig posisjon inn mot den krevende svingen med to kilometer igjen.

Etter et magedrag i front av feltet takket nordmannen for seg med 2,6 kilometer igjen, og derfra fikk Roosen og Groenewegen gjort jobben perfekt. I selve spurten var nederlenderen suveren og tok sin tiende seier for sesogen og hans andre i Tour de France etter at han også vant avslutningsetappen på Champs-Élysées i fjor.

– Hvordan er det å være med på en seier i ditt første Tour de France?

– Det er selvfølgelig veldig gøy. Det synker vel litt inn etter hvert, sier 24-åringen.

– Frister det til gjentagelse?

- Ja, det gjør det. Nå har vi hatt to ganske tunge dager. I dag løsnet det litt. Da er det godt at vi får den seieren på toppen av kransekaka, sier Grøndahl Jansen, som har slitt med en stiv rygg etter å ha gått hardt i bakken på den fjerde etappen.

– Han så litt mørkt på det

Det var selvsagt ikke bare hos Grøndahl Jansen smilemusklene fikk kjørt seg hos Team LottoNL-Jumbo. Seieren var viktig for Groenewegen, som har slitt de første dagene i Tour de France.

Nederlenderen kom inn til Tour de France som den store favoritten i spurtene, men dårlige bein og velt har gjort sitt til at han ikke har fått ut sitt beste.

– Etter den første dagen så han litt mørkt på det. Vi snakket godt sammen og var alle enige om et par dårlige dager skjer med alle. Det er bare å se videre fremover, så kommer det seg etter hvert, forteller Grøndahl Jansen.

– Det er viktig for oss å vinne. Det er derfor vi er her. For Dylan og selvtilliten hans (var det viktig å vinne). Alle begynner å tvile litt på seg selv når det går i mot. Da er det godt å få den bekreftelsen på at man er god nok og kan vinne på gode dager.

Allerede lørdag venter det en ny god mulighet for det nederlandske spurthåpet, og med en Grøndahl Jansen som nesten avbrøt intervjurunden ved bussene for å få seg en proteinshake, er nok det gule og svarte opptrekkstoget til Dylan Groenewegen godt forberedt til å kjempe om en ny seier.