KOLLEGER OG VENNER: Egil Drillo Olsen og Knut Torbjørn Eggen sammen under Fredrikstad-kamp i 2005. Drillo mottok beskjeden om Eggens bortgang med sorg.
Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
KOLLEGER OG VENNER: Egil Drillo Olsen og Knut Torbjørn Eggen sammen under Fredrikstad-kamp i 2005. Drillo mottok beskjeden om Eggens bortgang med sorg. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

- Det var veldig lett å bli glad i Knut Torbjørn

Drillo har mistet en god kollega og en god venn.

(Dagbladet): Landslagssjef Egil Drillo Olsen trente Fredrikstad sammen med Knut Torbjørn Eggen i 2004 og 2005.

Han mottok beskjeden om Eggens bortgang med sorg.

- Dette er trist og uforståelig. Jeg har mistet en god kollega og en god venn. Vi hadde et godt år sammen i Fredrikstad og har opplevd mye sammen, sier Drillo til Dagbladet.

Mange gode samtaler
Da Olsen ble hentet inn som ny hovedtrener i FFK, tok Knut Torbjørn Eggen over som assistent.

- Han var alltid positiv, det var veldig lett å bli glad i Knut Torbjørn. Vi har hatt veldig mange gode samtaler sammen om fotball. Dette var veldig leit å høre, sier landslagssjefen.

Da Drillo ga seg i Fredrikstad etter et år, gikk Eggen inn som hovedtrener igjen.

I 2006 bidro han til at klubben reddet plassen i Tippeligaen etter en tøff kamp mot nedrykk.

Nøt enormt stor respekt
Den siste kampen hans i Fredrikstad var cupfinalen mot Sandefjord, som klubben vant 3-0.

- Han nøt enormt stor respekt både i Fredrikstad Fotballklubb og Fredrikstad by for den jobben han gjorde i en vanskelig periode. Han var en av de viktigste faktorene til at FFK kom seg oppover i seriesystemet igjen. Han var sentral i snuoperasjonen og veldig mange her er lei seg, sier styreleder i FFK, Svein Johannessen til NTB.

FFK havnet i norsk fotballs skygge etter cupfinaleseieren mot Viking i 1984. Det skulle ta 20 år før man var tilbake i det gjeveste selskapet.

- Det var en utrolig reise sportslig. Vi kan ikke få fullrost det som skjedde den gangen. Han var en av de viktigste personene til at man omsider lyktes, sier Johannessen.