- Det var veldig positivt

Per-Mathias Høgmo om kritikken fra Per Joar Hansen.

HOTELL BRISTOL (Dagbladet): I dag var det pressetreff med landslagssjef Per-Mathias Høgmo. Det var første gang Høgmo møtte spillerne som landslagssjef.

- Inngangen på møtet var hvorfor jeg takket ja til jobben. Se på den generasjonen fotballspillere vi har nå, det er ingen tvil om at det er spillere med store ferdigheter, spillere som kan sprenge grenser, og jeg gleder meg til å jobbe sammen med de på treningsfeltet, sier Høgmo.

Landslagstreneren forteller også at han i utgangspunktet vil holde åpne treninger med landslaget.

Høgmo fikk blant annet kritikk av Rosenborg-trener Per Joar Hansen etter at han ikke tok ut noen RBK-spillere i det første uttaket.

- Det var veldig positivt. Jeg har gjort akkurat det samme flere ganger. Det henger høyt å få spillere inn på landslaget, og slikt skal det være. Han har defintivt spillere som banker på døra, sier Høgmo om kitikken.

Mange forfall De siste dagene har det kommet en rekke forfall til Per-Mathias Høgmos første landslagstropp som skal møte Slovenia og Island.

Først måtte Håvard Nordtveit og Ørjan Nyland si nei tidligere, og etter å ha blitt skadet da Odd møtte Sogndal i går kveld, meldte også Fredrik Semb Berge pass.

Høgmo har derfor kalt inn Sten Grytebust fra Aalesund, Christian Grindheim fra Vålerenga, Tore Reginiussen fra Rosenborg og Lars-Christopher Vilsvik fra Strømsgodset for å fylle hullene. Nå viser det seg at også Christian Grindheim måtte melde forfall.

- Han har fortsatt en kjennelse til muskulator i mageregionen som gjør at vi lar den ligge. Vi tar inn en ny sentral midtbanespiller den nærmeste timen eller to, og vi har også en åpen plass på det offensive, sier Høgmo.

Tydelig målsetting Norge møter Slovenia på bortebane førstkommende fredag, og Island hjemme på Ullevaal Stadion i den siste gruppespillkampen tirsdag 15. oktober.

- Jeg er veldig tydelig på hvem som skal trenes i hvilke roller. Så får vi se. Jeg har gjort meg en del tanker om hvordan vi skal spille på fredag, sier Høgmo til Dagbladet.

- Vi har vært tydelig på målsetting inn mot denne samlinga. Jeg skal gjøre mitt beste, og jeg skal gjøre det jeg tror på, så får vi se om det er godt nok, sier Høgmo om mulighet for VM-sluttspill i Brasil.