- Det var veldig trist, man ser jo ingenting

Tåkehavet snøt Anna Haag for Kollen-stemninga.

TÅKEFYRSTINNER: Therese Johaug jubler for sin bronse, mens Anna Haag er passe fornøyd med tiendeplass. Skijentene ble nesten borte i tåka i Holmenkollen i dag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
TÅKEFYRSTINNER: Therese Johaug jubler for sin bronse, mens Anna Haag er passe fornøyd med tiendeplass. Skijentene ble nesten borte i tåka i Holmenkollen i dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Det endte i norsk gulljubel, men for de som fulgte fellesstarten i Holmenkollen i ettermiddag ble det en spesiell opplevelse.

Tåka lå tett som grøt over løperne i sporet, og både på TV og rundt løypa var det nesten umulig å se Marit Bjørgen og co.

Også utøverne synes tåka gjør det vanskeligere i Kollen.

- Det var veldig trist, jeg ville se folk rundt omkring, og man ser jo ingenting foran seg heller. Jeg trodde Charlott (Kalla) og de andre var så langt foran som helst, men det viste seg jo at de ikke var så langt foran likevel, sier Anna Haag etter sin tiendeplass.

Snytt for Kollen-brølet
Dette var hennes første VM-øvelse, og Haag hadde gledet seg til å føle stemningen som de svenske gutta skrøt voldsomt av etter sprinten sist torsdag.

Den snøt tåka henne for.

- Ja, hvor mye har man merket av den? Man hører jo folk her og der, men denne tåken demper jo lyden også, mener Anna Haag.

- Jeg håper jeg får kjøre noen renn i solskinn også, så jeg får merket stemningen på ordentlig, sier den svenske jenta.

De foran forsvinner
Trioen med Marit Bjørgen, Justyna Kowalczyk og Therese Johaug fikk en luke allerede på klassiskdelen, en luke de aldri ga fra seg på fristildelen etterpå.

Charlott Kalla mener tåka også gjør det vanskeligere å følge de som er foran.

- Det er veldig spesielt å følge når man ikke ser de foran. Med en gang jeg slapp noen meter, så forsvant de bare, sier hun.