Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det var veldig tungt

Thor Hushovd mistet den gule ledertrøya til Tom Boonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Thor Hushovd ble hyllet av alle etter sin imponerende 3. plass på gårsdagens etappe av Tour de France, da han vant tilbake den gule ledertrøya.

Det var ekstremt hett på dagens kuperte etappe, og det ble for tungt for Hushovd, som måtte overlate trøya til den belgiske spurtkanonen Tom Boonen etter å ha trillet i mål til en 62. plass.

Matthias Kessler fra T-Mobile stakk av med etappeseieren, foran Michael Rogers.


- Det var veldig tøft i dag. Det var ganske varmt, og jeg fikk det på slutten, sier Hushovd til TV 2.

Nordmannen satt godt plassert i hovedfeltet gjennom nesten hele den 216,5 kilometer lange i etappen, med Credit Agricole som det kontrollerende laget.

I den siste tunge motbakken kom imidlertid melkesyra da Hushovd lå på hjulet til Boonen - og da handlet det bare om å redusere avstanden fram til en minimum. Det lyktes oksen fra Grimstad godt med.

Han ligger på 4. plass i kampen om den gule trøya, bare sju sekunder bak Boonen.

- Det var kjedelig å miste trøya, men sånn er det. Jeg er ikke overrasket, jeg så på løypeprofilen at det var en tøff trasé. I dag hadde jeg en tung dag - det har vært noen opp- og nedturer i det siste, oppsummerer han.

MISTET TRØYA: Den siste motbakken ble for tøff for Thor Hushovd. Til slutt trillet han inn til 62. plass, og måtte gi fra seg den gule ledertrøya til Tom Boonen. Foto: EPA
MISTET TRØYA: Den siste motbakken ble for tøff for Thor Hushovd. Til slutt trillet han inn til 62. plass, og måtte gi fra seg den gule ledertrøya til Tom Boonen. Foto: EPA Vis mer

Tom Boonen endte som nummer fire på etappen - og bare uflaks fratok ham seieren.

- Jeg hadde en sigepunktering, og hadde ikke mer enn tre kilo trykk i dekket. Jeg kunne ikke stå og spurte, men måtte sitte på setet, forklarer Boonen, som likevel var lykkelig over at de nærmeste konkurrentene allerede hadde falt av lasset.

Dagens etappe endte for øvrig i tårer for en av de siste gjenværende forhåndsfavorittene, Alejandro Valverde. Noen kilometer før mål gikk han i bakken, og brakk kragebeinet i sammenstøtet. Dermed er Tour\'en over for spanjolen allererede.

Også i fjor måtte han bryte underveis på grunn av en kneskade.

image: - Det var veldig tungt
<B>UHELDIG:</B> Etter at Ivan Basso og Jan Ullrich ble suspendert fra Tour\'en, rykket Alejandro Valverde opp som den kanskje største sammenlagtfavoritten. Men etter å ha brukket kragebeinet i dag er Valverde allerede ute av dansen.