BESTE NORSKE: Aksel Lund Svindal ble nummer seks i storslalåmbakken i Val d'Isere. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE
BESTE NORSKE: Aksel Lund Svindal ble nummer seks i storslalåmbakken i Val d'Isere. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFEVis mer

- Det var veldig vanskelig å kjøre her

Svindal nummer seks i Val d'Isere.

Østerrikeren Marcel Hirscher vant en suveren seier, mens Aksel Lund Svindal ble best av de norske med 6.-plass i storslalåmrennet i Val d'Isère søndag.

Hirscher ledet klart etter første omgang, og han holdt unna for overraskelsesmannen Stefan Luitz i finaleomgangen. Det skilte 1,16 sekund mellom dem i mål, men det var tyskeren som kjørte klart raskest i annen omgang.

Tredjeplassen i rennet gikk til amerikanske Ted Ligety. Han var 1,42 sekund bak Hirscher i mål.

Aksel Lund Svindal kjørte seg opp fra 11.-plass etter første omgang og ble nummer seks til slutt. Han ble slått av Hirscher med 1,96 sekund.

- Det var veldig vanskelig å kjøre her. Jeg vil si at kjøringen min var grei, verken mer eller mindre, sa Svindal til NTB etter rennet.

En veldig skuffet Kjetil Jansrud endte på 15.-plass og ble nest best av de norske. Leif Kristian Haugen, som lå på en fin sjuendeplass etter første omgang og var beste nordmann da, misset fullstendig i finaleomgangen og ble nummer 19.

Truls Ove Karlsen, som fortsatt sliter med ettervirkninger av den kneskaden han pådro seg før sesongåpningen i Sölden i oktober, tok 16.-plassen, men var slett ikke fornøyd med det.

Den siste norske deltakeren i Val d'Isère søndag, Henrik Kristoffersen, klarte ikke å kvalifisere seg for finaleomgangen.

Verdenscupen i alpint fortsetter i Gröden og Hochabtei (Alta Badia) kommende helg. Det skal det kjøres super-G, utfor og et nytt storslalåmrenn.

(NTB)