VANSKELIG VALG: Marit Bjørgen bestemte seg for å gå med rubbeski i dag, det skulle hun ikke gjort.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
VANSKELIG VALG: Marit Bjørgen bestemte seg for å gå med rubbeski i dag, det skulle hun ikke gjort. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

- Det var veldig vanskelig å velge ski i dag

Bjørgen og de norske jentene slet med rubbeski på det glatte føret i Oberhof.

OBERHOF/Oslo (Dagbladet): De fleste norske jentene valgte å gå på rubbeski under dagens 10-kilometer klassisk. Det var det mange som angret på i ettertid.

Marit Bjørgen slet tydelig med feste i dag, og hadde ikke mulighet til å kjempe om seieren med skiene hun hadde for dagen. Men hun ville ikke skylde på smørerne.

- Det var veldig vanskelig å velge ski i dag. Jeg bestemte meg rett før start, og dessverre tok jeg nok et feil valg. Det er mitt eget ansvar, sier Bjørgen til Dagbladet.

Glien var god nok i utforbakkene for Bjørgen, men med et dårlig feste kostet det krefter i oppoverbakkene.

- Jeg merket ut på andrerunden at det var blitt glatt i sporet, og jeg måtte ut i fiskebein. Jeg kjenner at jeg har gått mye med overkroppen sier Bjørgen.

Angret Marte Kristoffersen var en av flere som brukte rubbeski, det angret hun på etter løpet.

- Det var fryktelig vanskelig å gå med slike ski, men det var jeg i samråd med smøreren som valgte skiene. I dag var ikke værgudene på min side, sa Kristoffersen til NTB.

Therese Johaug hadde gode ski for dagen, mens alle de andre norske jentene hadde for dårlig feste. Kristin Størmer Steira falt blant annet i dag.

Hadde det snødd, ville nok de norske hatt superski. Den finske løperen Saarinen var en av de som valgte voks, og hun hadde gode ski i dag.

Fornøyd Therese Johaug var et unntak i den norske leiren, dalsjenta var strålende fornøyd med sine ski.

- Jeg hadde vanvittig gode ski. Godt feste og god glid. Så det var ikke gutta i smørebussen som gjorde en dårlig jobb. Det er vanskelig føre, og det kan være forskjeller fra skipar til skipar, sier Johaug.

Tour de Ski fortsetter med sprint klassisk i Oberstdorf lørdag.