Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det var voldsomt, også fra folk jeg aldri har møtt

Riise sier han fikk massiv støtte etter avisslakten.

SMILET TILBAKE: John Arne Riise  (t.v.) og landslagssjef Egil Olsen under dagens trening. Riise sier han presiserte overfor Drillo at bråket de siste dagene ikke vil prege ham mot Slovenia i morgen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SMILET TILBAKE: John Arne Riise (t.v.) og landslagssjef Egil Olsen under dagens trening. Riise sier han presiserte overfor Drillo at bråket de siste dagene ikke vil prege ham mot Slovenia i morgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

I Fotballstudio i morgen: Norge - Slovenia

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): John Arne Riise sier han er overrasket og glad for alle støttemeldinger han har fått etter den Twitter-fødte oppstandelsen i forbindelse med kvalikkampen på Island.

Riises utbrudd fikk et ramsalt svar på kommentatorplass i VG, og i går følte Riise seg tvunget til å forsvare seg i møtet med pressen.

Nå anser han seg som helt ferdig med det hele.

- Det ble jeg ferdig med i går da jeg gikk ut av presserommet, da var det over. Da var det bare å slappe av og tenke på kampen. Jeg måtte bare snakke for meg selv i går, så er dette glemt, sier Riise.

- Man blir satt på prøve, man blir testet. Folk forventer at du skal få en knekk, men jeg bruker det til noe positivt, jeg snur kritikk til noe positivt og bruker det på banen. Det har jeg gjort gang etter gang. Men fokus er laget nå, og tre poeng. Jeg har en tendens til å glemme ting, å få det ut av hodet. Jeg er såpass glad i å spille fotball, jeg elsker å spille kamper, jeg elsker å ha litt press på meg også. Det gjør at jeg presterer bedre, sier han.

Mye støtte
I går ettermiddag møtte han kjæresten i Frognerparken for å klarne hodet.

Samtidig tikket det stadig inn støttemeldinger fra ulike hold.

- Det var voldsomt. På Facebook og på telefonen, folk jeg ikke vet hvem er. Journalister, andre spillere, det var hyggelig å se. Jeg satt seint og svarte alle i går. Selvfølgelig, du blir litt overrasket over at det kommer støtte fra folk du aldri har møtt eller sett før, det er koselig å se, og jeg setter pris på det, sier Riise.

- Den tunge følelsen er helt borte. Det var tøft fram til jeg fikk sagt det jeg fikk sagt, men så var det over. Jeg dro hjem til madammen og hadde et par rolige timer i Frognerparken, fikk slappet av, så fikk jeg hjemmelaget middag i går kveld, det er sånne ting som får hodet på rett sted, sier han.

Trygg Drillo
Det bør hodet også være før den langt på vei avgjørende kampen mot Slovenia på Ullevaal i morgen, som etter 0-2 på Island helst bør ende i norsk seier.

Landslagssjef Egil Drillo Olsen er trygg på at John Arne Riise kommer til å være klar for oppgaven.

- Er det noe John Arne Riise er det akkurat det å komme tilbake. Han er vant til å takle motgang. Han er tøff i hodet, han er jeg ikke redd for.

- Hva synes du om behandlingen han har fått?

- Jeg har ennå ikke lest VG, det er bare å beklage. Så vidt jeg skjønte var det ganske stygt. Men han takler det bra, og vi prøver å ikke la det ødelegge stemningen i gruppa.

Riise selv sier også han presiserte overfor Drillo i går at han ikke lar saken påvirke prestasjonene.

- Jeg sa til Drillo at det er viktig for meg at han vet at fokus er der det skal være. Det vet han, men det var godt for meg å få sagt det. Spiller jeg dårlig i morgen, så er det ikke på grunn av det som har skjedd. Da er det fordi jeg har hatt en dårlig dag, sier Fulham-backen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media