- Det var vonde føringer med Houllier

Carew-agenten om utlånet til Stoke.

STÅR UTEN LIGAMÅL: John Carew scoret 17 mål for Villa forrige sesong, men har ikke noen i ligaen denne sesongen. Agenten hans spår et formoppsving i Stoke. Foto: AFP/OLLY GREENWOOD
STÅR UTEN LIGAMÅL: John Carew scoret 17 mål for Villa forrige sesong, men har ikke noen i ligaen denne sesongen. Agenten hans spår et formoppsving i Stoke. Foto: AFP/OLLY GREENWOODVis mer

• Stoke-supporter By Rise: - Litt overraskende at han går til Stoke

(Dagbladet): John Carew debuterer trolig for Stoke kl. 16 i morgen, i trøye 22 borte mot Fulham.

31-åringen er allerede omtalt som en «fantastisk signering» av Stoke-manager Tony Pulis.

Carews agent Per A. Flod sier til Dagbladet at Stoke bare var én av mange klubber som ønsket seg den norske landslagsspissen.

- John følte seg veldig ønsket i veldig mange klubber, unntatt hos manageren i Aston Villa, sier Flod til Dagbladet.

Følte på kroppen Villa-manageren heter Gerard Houllier og var Lyon-treneren som solgte nordmannen til Premier League-klubben i 2007. Og som ble Carews manager igjen i august.

Siden har Carew slitt benken og vært i en offentlig krangel med Houllier.

- For Johns del lå det nok noen vonde føringer der fra tiden han var i Lyon, kanskje mer for Houllier enn for John. Det fikk han føle på kroppen ganske fort, sier Flod.

Og utdyper:

- John var ikke alene, det er også andre spillere som sliter med dette. Houllier har nok en stil og ledelse, uten at den er gal, som er annerledes enn den spillerne var vant med fra Martin O'Neill. Så når Houllier og John ikke kom godt overens ble det vanskelig for John.

20 minutter Nå venter fire og en halv måned i Stoke-trøya for den norske landslagsspissen. Avtalen ble klar tidligere i dag, og ifølge agenten var det ikke opplagt at Carew havnet på Britannia.

- Jeg legger ikke skjul på at det var mange klubber som ville låne John, både i England og i utlandet. Dette går på beliggenhet, at John ikke trenger å flytte. Han får 20 minutter lenger reisevei til treningsfeltet i Stoke, sier Flod.

Han legger til at også tabellposisjonen og FA-cupplassen var til Stokes fordel. Pluss at Carew nå satses på som et førstevalg.

- Når John kommer til Stoke så er det fordi klubben ønsker å bruke han. Det var vanskelig, vi hadde gode tilbud fra skikkelige klubber, sier Flod og ber folk merke seg alle klubbene som er i kjøreavstand fra Birmingham.

- Du kan se på kartet og så kan du putte nåler i det området John holder til. Det er nesten alle unntatt to.

Flod forteller at et klubbskifte tvang seg fram den dagen Darren Bent ble kjøpt av Villa fra Sunderland. Fram til det hadde Villa-ledelsen vinglet i signalene til 31-åringen.

- Det har ikke vært noen stressituasjon, så John er ikke veldig lettet. Vi har visst hele tiden at det ville bli en løsning, at det var nødvendig at han flyttet på seg. Spørsmålet var bare hvilken løsning, sier Flod og bekrefter at han og spissen i går var på besøk hos West Bromwich Albion.

- Det var ikke aktuelt å flytte langt, han ville spille i Premier League. Vi har vært i reelle forhandlinger med noen få klubber, ikke bare rundt Birmingham. Det har vært interesse fra Italia, for eksempel.

Ikke noe langt ekteskap Uteleieavtalen med Stoke betyr at Carew er bosmanspiller til sommeren, og fritt kan velge klubb nok en gang.

- John skal bare spille der fram til sommeren. Med med mindre noe skjer så er det ikke noe langt ekteskap vi ser for oss.

- Hvis det ikke oppstår kjærlighet?

- Det kan det gjøre, men nå benytter vi muligheten til å se oss rundt. Det kan skje mye fram til sommeren.

Spesielt hvis Carew igjen storspiller for en ny klubb.

- Det ser jeg ikke bort i fra. Det ligger noe uforklarlig der, det kan gå på inspirasjon og nyhetsverdi. Mennesker som skifter jobb er ofte på hugget på en ny arbeidsplass, og slik er det med John. Han får alltid et oppsving i en ny klubb.

John Carew har ikke besvart Dagbladets henvendelser i dag.

IKKE PERLEVENNER: Gerard Houllier har nå to ganger kvittet seg med John Carew. Her under trening foran Champions League-møtet mellom Lyon og Real Madrid. Foto: AFP/PEDRO ARMESTRE
IKKE PERLEVENNER: Gerard Houllier har nå to ganger kvittet seg med John Carew. Her under trening foran Champions League-møtet mellom Lyon og Real Madrid. Foto: AFP/PEDRO ARMESTRE Vis mer