- Det verste er at det kommer fra vår mor

Christina Vukicevic og broren snakket om epost-saken for første gang.

• Les mer: Alt om Petar Vukicevic-saken

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Mandag 12. oktober kom avsløringen. Trener Petar Vukicevic innrømmer at han har forhørt seg om veksthormoner og testosteron i Dagbladet.

I dag kalte trenerens to barn, Christina og Vladimir Vukicevic, inn til en pressekonferanse i Oslo.

- Det har aldri skjedd at hverken jeg eller broren min har kalt inn til privat pressekonferanse, men denne gangen var det nødvendig, sier Christina.

- Denne saken har egentlig ingenting med meg og min bror å gjøre, vi er en tredjepart og en uskyldig part. Dessverre har våre foreldre havnet i en sak, en gammel konflikt, som har havnet i media. Det er ufattelig vondt og uvirkelig at vår trener har blitt beskyldt for det han er beskyldt for, og det verste er at det kommer fra vår mor. Det har ingen rot i virkeligheten. Vi støtter vår far og står på hans side. Det har vi gjort fra dag en, sier hun.

Avviser Ljlubljana-besøk
Hekkeløpernes far er for tiden permittert fra jobben i friidrettsforbundet etter oppdagelsen av e-poster til treneren Srdjan Djordjevic som beskriver en «smart dopingmetode».

I dag skriver Dagbladet at partene er enige om at de fortsatt skal vente på Antidoping Norges konklusjon før Petar Vukicevics trenerframtid avklares. Selv bedyrer han sin uskyld.

- Det har vært fri flyt av dopinganklager. Vi setter pris på å ha lagt merke til at flere etter hvert har fått et nyansert syn på saken, sier Christina Vukicevic.

- Jeg har sett at det har stått i flere aviser at jeg i 2011 var i Ljubljana og trente med Djordjevic flere ganger. Det er beviselig feil. Jeg var der i 2007 og gjorde en test, som firmaet hans tilbyr. Det vi fant ut i den sammenhengen var ting som har hjulpet meg veldig, og handlet om å finne ut hvor kjapt musklene restituerer seg etter løp. Utover det har jeg aldri vært der, sier Christina Vukicevic.

- Jeg vet hvem Djordjevic er, jeg har snakket med ham flere ganger som en venn av min far. Jeg har møtt ham i forbindelse med konkurranse, utdyper hun.

Veldig tungt
Vladimir Vukicevic omtaler saken som en tragisk familiesituasjon.

- Dette er veldig tungt. Når vi forlater dette rommet vil vi ikke snakke om temaet mer, det angår ikke oss. Vi stiller her i dag for å få fram våre holdninger til dette, vi har ingenting å skjule. Våre holdninger er helt i takt med de norske, de som er rett. Det som har kommet fram rundt vår far har ingen rot i virkeligheten. Det (doping) har aldri vært et tema. Vi har aldri snakket om det. Vi vil gjerne hjelpe Antidoping Norge om de trenger det for å belyse ting, sier Vladimir.

- Vi støtter vår far og trener fullt ut, og har aldri vært i tvil om det. Det utspiller seg en tragisk familiesituasjon, en skilsmisse som fant sted i 2003. Vi tar våre selvstendige valg, og har gjort dette på eget initiativ. Det har vært fryktelig vondt å oppleve at dette har rammet oss. Vi føler oss helt maktesløse overfor at dette mediesirkuset har tatt helt av, sier bror Vukicevic.

Stoler ikke på innholdet
Vladimir Vukicevic skryter av friidrettsforbundets behandling av saken, og gjentar at de er helt på sin fars side.

- Han kan se streng ut, men han er overhodet ingen dårlig person. Han er ikke en person som ville snakket om doping med tanke på å jukse. Det er helt «out of my mind», sier han.

Christina og Vladimir sier de valgte å innkalle til pressekonferansen fordi pågangen fra media har vært stor, og at det ville tatt enorm tid for dem å besvare alle forespørslene individuelt.

- Jeg fikk for første gang vite om epostene da Dagbladet konfronterte pappa med dem i 2011. Jeg visste hvem som sto bak dette, og kjente motivene til den som sto bak. Jeg tenkte ikke så mye om det som sto, bare en del om den som står bak, sier Christina Vukicevic.

Ikke gjort noe kritikkverdig
Hun synes også at innholdet i epostene framstår som avansert.

- Mailene, slik de framstår, er stygge. Men det som står der er i hvert fall ikke noe min far er i stand til. Jeg kan forstå at det blir en stor sak ut fra det som står der, men jeg og min bror vet hva min mor er i stand til å gjøre. Vi stoler hundre prosent på vår far at mailene er forfalsket, sier Christina.

- Min far er nysgjerrig som person, både yrkesmessig og privat. Men måten det er framstilt på er som om det har vært med hensikt til å bruke det. Det er ingenting galt med å spørre om ting. Det er det samme som å gå inn på antidoping Norge for å finne ut ting der, sier hun.

- Har dere snakket med moren deres siden denne saken kom ut?

- Jeg har ikke snakket med min mor siden skilsmissen i 2003, sier Christina Vukicevic.

- Jeg har ikke snakket med henne siden 2009, og vil ikke si mer om det, sier Vladimir Vukicevic.

- Synes dere at faren deres har gjort noe kritikkverdig i denne saken?

- Sånn vi ser på det, så har han ikke gjort noe kritikkverdig. De epostene er manipulerte. Det verste er at det kommer fra én person, og det er vår mor. Jeg aner ikke hva motivet hennes er. Det er snakk om hevn, om misunnelse, men jeg vet ikke hva motivet hennes er. Hvis hun trodde hun bare skulle ramme vår far, så tok hun feil, sier Christina Vukicevic.