- Det verste er hårballene jeg får i munnen

Brett Keisel vil gjemme Super Bowl-trofeet i skjegget alle snakker om.

SKJEGGETE: Brett Keisel bestemte seg for å la skjegget gro i fjor sommer. Kanskje tar han det i løpet av Super Bowl-festen - om Pittsburgh Steelers vinner. Foto: GREGORY SHAMUS/GETTY IMAGES/AFP
SKJEGGETE: Brett Keisel bestemte seg for å la skjegget gro i fjor sommer. Kanskje tar han det i løpet av Super Bowl-festen - om Pittsburgh Steelers vinner. Foto: GREGORY SHAMUS/GETTY IMAGES/AFPVis mer

(Dagbladet): For å kunne smykke seg med nye ringer i natt, må Brett Keisel og de andre Pittsburg Steelers-forsvarerne klare å stoppe Green Bay Packers-quarterback Aaron Rodgers.

Det bli en tøff oppgave.

Kanskje hjelper det litt å ha skjegg som en gammel viking?

Super Bowl-krefter Ansiktshåret til Keisel har nemlig vært et av de store samtaleemnene denne Super Bowl-uka. Og han bidrar ikke akkurat til å dempe skjeggpraten.

- Det er ingen andre skjegg som matcher dette. Derfor er det bare Skjegget (The Beard), sier han ifølge LA Times.

STOR: Du kødder ikke med forsvarsspiller Brett Keisel. Foto: NICK LAHAM/GETTY IMAGES/AFP
STOR: Du kødder ikke med forsvarsspiller Brett Keisel. Foto: NICK LAHAM/GETTY IMAGES/AFP Vis mer

Mange av Steelers-gutta er hårete i ansiktet, blant annet treneren og quarterbacken. Men ingen kan måle seg med Keisels ansiktspryd. Og ingen av de andre skjeggene har egne fansider på Facebook. Skjeggsupportere har nemlig laget to sider på Facebook til ære for Keisel: Brett Keisel's Beard og Brett Keisel's Massive Viking War Beard Fan Club.

Og han elsker denne oppmerksomheten.

- Jeg har noen kompiser som kommer på kampen og de har bestilt en haug med hulemannskjegg som de skal ha på seg under kampen, sier Keisel ifølge Associated Press.

- Skjegget er grunnen til at vi er her. Det har utløst Super Bowl-krefter i hele laget og forhåpentligvis kan det vinne kampen for oss.

Hockeyinspirert Før skjegget tok overhånd ble Keisel kalt «The Diesel». 32-åringen har vunnet Super Bowl med Steelers to ganger tidligere og jakter nå på ring nummer tre.

TO TITLER FRA FØR: Brett Keisel feirer her 2009-triumfen sammen med sønnen Jacob. Foto: DACID J. PHILLIP/AP
TO TITLER FRA FØR: Brett Keisel feirer her 2009-triumfen sammen med sønnen Jacob. Foto: DACID J. PHILLIP/AP Vis mer

Han forteller at inspirasjonen til skjegget kom fra hockeyrinken. Pittsburgh Penguins-spillerne har hatt play off-skjegg og Keisel dro det litt lenger.

- I juni tenkte jeg at det er sju måneder til Super Bowl og vi skal forsøke å vinne vår sjuende tittel. Derfor ville jeg prøve å la skjegget gro i sju måneder, og dette er resultatet, sier han ifølge Pittsburg SB Nation.

Og det har skapt noen utfordringer å leve med det lange håret i ansiktet.

- Ja, jeg har noen vedlikeholdsproblemer, som at det fester seg mat i skjegget. Det verste er hårballene jeg får i munnen på grunn av munnstykket. Men jeg er villig til å gå gjennom alt dette for å vinne Super Bowl.

Fikk høvel av kona Keisel legger ikke skjul på at skjegget nok er mer populært blant fansen enn hjemme hos kona Sarah.

- Det går greit, for hun støtter meg gjennom alt. Men hun har nok glemt hvordan fyren hun giftet seg med så ut. Hun ga meg en barberhøvel til jul, men den er fortsatt innpakket. Jeg må nok ta den fram etter hvert, sier han.

Før det skal han derimot forsøke å legge Rodgers i bakken.

- Han er en type som tilsynelatende kan være på vei ned, før han plutselig løper. Han er utrolig kjapp. Og så kan han kaste ballen 100 yards (91 meter), det ser i hvert fall sånn ut. Han kaster 45 meter og da går ballen snaut to meter over bakken - som ei kule.

- Det blir nøkkelen. Hvis vi kan ta ham, da gir vi oss muligheten til å vinne. Hvis vi ikke klarer det, da blir det en lang kveld, sier Keisel.

MYE HÅR: Brett Keisel var i det spøkefulle hjørnet under en pressekonferanse tidligere denne uka. Foto: JEFF HAYNES/REUTERS
MYE HÅR: Brett Keisel var i det spøkefulle hjørnet under en pressekonferanse tidligere denne uka. Foto: JEFF HAYNES/REUTERS Vis mer

Og med Rodgers i bakken og en ny mesterskapsring på hånda, da blir det fest.

- Forhåpentligvis ender kvelden med at jeg kan dra Lombardien (Super Bowl-pokalen) ut av skjegget og vise den fram for fansen.

PS! Nattas kamp sendes på NRK og sendingen starter 23.15.