- Det verste med sølv er to nye år med mas

Thorkildsen skuffet over å ikke bli historisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSAKA (Dagbladet.no): Trine Hattestad har klart mesterstykket å vinne gull i både OL, EM og VM. Med gull i dag ville Andreas Thorkildsen kopiert bragden, som første norske utøver på herresiden.

Tero Pitkämäki saboterte drømmen. Og selv om Thorkildsen viste seg som en stor sportsmann da han applauderte finnen foran det siste kastet, la han ikke skjul på at det var en skuffelse å «bare» vinne sølv, slik han gjorde det i Helsingfors for to år siden.

- Sølv er bra, det er ikke det. Jeg er skuffet fordi jeg ikke fikk det til å stemme som jeg ønsker. Jeg hadde like mye kraft som Tero, men jeg fikk det ikke til å fly, sier Thorkildsen.

Unner finnen gullet

Med et glimt i øyet legger han til at han gruer seg til alle spørsmålene i åra framover om det ene gullet han mangler for å gjøre CV-en komplett - VM-gullet.

- Det mest irriterende er at nå blir det et jævla mas om at jeg ikke har gull i VM. Jeg hadde håpet å bli kvitt det maset, smiler han.

Samtidig understreker han at Pitkämäkis gull - finnen kastet 90.33 - var meget fortjent.

- Tero var en ekstremt verdig vinner i dag. Han har hatt så mye stang ut, og dårlig uttelling i mesterskap, sier Thorkildsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer