Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det verste som kunne skje for meg

Skadd Ciljan mister landskampene - RBK nærmer seg medalje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL STADION (Dagbladet.no): FC Lyn Oslo - Rosenborg 1-2.

John Pelu var sterkt delaktig i å snu Rosenborgs Uefacup-kamp mot Brøndby til seier denne uka, og i Steffen Iversens skadefravær fikk han igjen tillit fra start mot Lyn i kveld.

Den takket han for med å sende trønderne i ledelsen etter en halvtimes spill, i en førsteomgang Rosenborg totalt dominerte - og brukte til å effektivt avgjøre mot et tafatt og skadeskutt Lyn som viste mer solidaritet for kreftsaken enn seiersvilje i sine hvite og rosa drakter.Roar Strands 2-0-scoring like før pause fjernet egentlig all tvil om hvor poengene skulle havne - Tomasz Sokolowskis overtidsredusering kom altfor seint for hjemmelaget.

RBK-trener Erik Hamrén er optimistisk med tanke på medalje, men ergret seg likevel over at nullen sprakk.

- Jeg er veldig fornøyd, men det irriterer meg med scoringen som kommer på sluten. Det er viktig å holde nullen, og det hadde vært godt for Rune (Jarstein) også. Vi mister konsentrasjonen 15 sekunder for tidlig. Det er for tidlig å si at vi er et topplag ennå, men vi tar et steg i riktig retning, sier han.


Et skår i gleden over den gode førsteomgangen og forsterket tro på medalje var det imidlertid at Per Ciljan Skjelbred måtte forlate banen med skade etter en halvtime, en kneskade som gjør ham uaktuell til landskampene mot Skottland og Nederland.

- De første undersøkelsene tyder på at det er leddbåndet på innsiden av kneet som har fått en strekk. Vi ser i morgen hvor alvorlig det er, men det er uansett snakk om uker, og landskampene er uaktuelle. Det kommer jeg til å gi landslagsledelsen beskjed om, sier RBK-lege Kjetil Holen.

Nyheten er tung å svelge for Per Ciljan Skjelbred.

SUKSESS FOR IVERS-ERSTATTER: I Steffen Iversens skadefravær fikk John Pelu sjansen fra start mot Lyn. Han takket for tilliten gjennom å dunke Rosenborg i ledelsen. Foto: SCANPIX
SUKSESS FOR IVERS-ERSTATTER: I Steffen Iversens skadefravær fikk John Pelu sjansen fra start mot Lyn. Han takket for tilliten gjennom å dunke Rosenborg i ledelsen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Dette var det verste som kunne skje for min del. Jeg har fått høre at det blir hvertfall to uker, så det er klart det er kjipt. Det er kamp om ballen og jeg er vel først på den, så får jeg en vridning i kneet når han tar meg. Det gjorde vondt der og da, men det er ikke over nå heller. Jeg merker det når jeg går og jogger, forklarer han.

Total RBK-dominans

Skadeplagede Lyn manglet ni vanligvis aktuelle spillere i troppen mot Rosenborg, men startet likevel kveldskampen på Ullevaal Stadion med et skikkelig skremmeskudd etter bare .

Kim Holmen ble spilt alene gjennom og prøvde en lobb på Jarstein, men landslagsmålvakten fikk en reddende finger på ballen og sendte den via tverrliggeren og over mål.

Etter dette handlet førsteomgangen imidlertid kun om Rosenborg, selv om bortelaget ikke hadde mange store sjanser før John Pelu sendte dem i ledelsen etter en drøy halvtime.

Svensken som fikk tillit fra start for første gang siden juni kombinerte fint med Marek Sapara på høyrekanten, og var plutselig helt fri inne i Lyn-feltet.

Med god tid til å sikte gjorde Pelu ingen feil, og smalt Rosenborg i ledelsen med en kontant avslutning nede i venstre hjørne.

Veteran Strand viste klasse

image: - Det verste som kunne skje for meg

Rosenborg dominerte de første 45 minuttene totalt, men kom ikke nærmere flere mål før veteran Roar Strand på overtid av førsteomgang ga bortefansen en ekstra grunn til å juble over at han tar en sesong til på Lerkendal.

Strand mottok ballen på seksten meter, vendte bort blokka til Tomasz Sokolowski, og smalt ballen forbi Gustafsson i det motsatte hjørnet.

Ikke kjempeimponerende av den svenske målvakten, men vakkert av Strand, som erstattet en småskadd Mikael Lustig på høyrebacken fra start.

- Jeg scorer jo veldig ofte på trening da, men det er alltid greit å gjøre det i kamp, smiler Strand, og forsikrer at RBK nå virkelig har los på medalje.

RBK ledet mer enn fortjent til pause over et tydelig svekket Lyn, og brukte den komfortable ledelsen til å senke seg og spare krefter etter pause.

Lyn overtok mye av banespillet i andreomgangen, men var sjelden virkelig farlige foran Rune Allmenning Jarstein, som sto en betryggende god kamp under relativt enkle forhold.

Lucas Prattos forsering av to RBK-forsvarere og håpefulle avslutning fra skrått hold var egentlig det eneste å bruke bokstaver på, før Tomasz Sokolowski dunket inn reduseringen med det siste sparket før dommer Terje Hauge blåste av for full tid.

- Det er bittert å slippe inn det siste. De neste fem minuttene etter målet er det bittert, men jeg er først og fremst fornøyd med at vi tar tre poeng, sier Jarstein.  

RBK-keeperen gledet seg over en meget god redning i 1. omgang, og bryr seg lite om flere ønsker Jon Knutsen som Norges keeper mot Skottland førstkommende lørdag.

- Jeg leser ikke kritikken. Jeg er fornøyd med kampen jeg står i dag, og formen er fin. Jeg har ikke peiling på om jeg får spille landskampene, det får dere ta med de som bestemmer.

Tomasz Sokolowski er stolt over det Lyn-gutta har prestert i de to siste kampene mot Brann og RBK, til tross for null poeng. 

- Vi hang ok med topp 4 før Molde-kampen, og spiller også en grei kamp i Bergen. Men Brann og RBK er to meget gode lag med gullambisjoner hver sesong og store ressurser. Jeg er mest stolt over innsatsen til unggutta som blir kastet innpå. Vi gjør så godt vi kan med det vi har av ressurser.

<B>FJERNET ALL TVIL:</B> Roar Strand fintet Tomasz Sokolowski på rumpa med en skuddfinte, før han skrudde ballen i hjørnet. Nå lukter det medalje av Rosenborg.
<B>MISTER LANDSKAMPENE:</B> Per Ciljan Skjelbred.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!