KOLLAPSET PÅ BANEN: Pappa Erik fulgte kampen direkte foran skjermen da sønnen Carl-Erik Torp fikk et illebefinnende. - Det var alle foreldres mareritt, sier han om minuttene der han ikke visste noe om sønnens tilstand. 
Foto: Tor Yttri / Scanpix
KOLLAPSET PÅ BANEN: Pappa Erik fulgte kampen direkte foran skjermen da sønnen Carl-Erik Torp fikk et illebefinnende. - Det var alle foreldres mareritt, sier han om minuttene der han ikke visste noe om sønnens tilstand. Foto: Tor Yttri / ScanpixVis mer

- Det verste var blikket og spasmene

Faren til Carl-Erik Torp ble hjelpeløst vitne til at sønnen segnet om.

(Dagbladet): Erik Torp ble hjelpeløst TV-vitne til at sønnen Carl-Erik fikk et illebefinnende på banen mot Sogndal søndag kveld.

Inne i spillertunnelen stanset hjertet hans, og da var Brann-spilleren i praksis død.

I et intervju med Østlandets Blad i dag forteller pappa Erik om de forferdelige minuttene der han ikke visste hvordan det ville gå med gutten.

- Det var en helt uvirkelig opplevelse. Dette er jo det verste foreldre kan oppleve. Alle foreldres mareritt. Man ser med en gang etter noen tegn. Det verste var imidlertid blikket til Carl-Erik, og spasmene. Man blir vitne til noe man ikke kan gjøre noe som helst med, og blir helt maktesløs. Så ble det en veldig lettelse da vi fikk vite at han var ved bevissthet, sier Erik Torp.

Fotballkarrieren uvesentlig
Takket være hjertestarteren på Fosshaugane og kompetent hjerte- og lungeredning kom Carl-Erik Torp til hektene igjen. Han ble hentet av helikopter og fløyet til Haukeland universitetssykehus, og underveis ba han legen ombord om å ringe foreldrene og gi dem all informasjon.

Foreløpig er det ikke kjent om Torp hadde en medfødt hjertefeil, og om han vil være i stand til å gjenoppta fotballkarrieren. Det er uansett uvesentlig for pappa Erik.

- Herregud, så heldige vi egentlig har vært. Spørsmål om Carl-Erik kan spille cupfinale eller noen gang spille fotball igjen blir jo rene bagateller i forhold. Du blir ydmyk når du ser hvor fort ting kan skje og hvor skjørt livet er. Vi gleder oss bare over at det ser ut til å ha gått bra, og til å holde rundt gutten vår igjen, sier han til Østlandets Blad.

- Kanskje han fikk innbytterpuls
Støtteerklæringene har vært mange fra hele Fotball-Norge etter den dramatiske hendelsen, og i går takket Carl-Erik Torp alle som har sendt varme tanker.

«Tusen takk for all støtte og ønsker om god bedring. Jeg har fått og får fantastisk god hjelp og er rørt av alle som bryr seg. Igjen takk!!», tvitret han.

Erik Torp sier ingenting om familien har en historie med hjerteproblemer, og aner ikke hva som kan ha forårsaket sønnens hjertestans.

- Det blir jo bare spekulasjoner. Han var ikke vant til å starte på benken. Han var kanskje litt forbannet og kom inn og skulle vise seg fram. Carl-Erik er jo kjent for å ta de sugende løpene. Kanskje var han ikke helt varm og fikk innbytterpuls, og at det kan ha trigget noe som lå der latent. Men det blir som sagt bare spekulasjoner, sier han.

LEGEN RINGTE FRA HELIKOPTERET: Carl-Erik Torp ga legen ombord på helikopteret beskjed om å ringe foreldrene. 
Foto: Tor Yttri / Scanpix
LEGEN RINGTE FRA HELIKOPTERET: Carl-Erik Torp ga legen ombord på helikopteret beskjed om å ringe foreldrene. Foto: Tor Yttri / Scanpix Vis mer