Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det vi driver med er ikke langrenn. Dette er ikke lett

Mitter mener det er vanskeligere å vinne i alpint.

TENT: Denne uken går verdenscupfinalene i sveitsiske St. Moritz. Der skal det kjempes om både heder og ære i fire enkeltrenn for både kvinner og menn, og Christian Mitter mener det er norske seiersmuligheter i alle herrerennene. Her med Henrik Kristoffersen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
TENT: Denne uken går verdenscupfinalene i sveitsiske St. Moritz. Der skal det kjempes om både heder og ære i fire enkeltrenn for både kvinner og menn, og Christian Mitter mener det er norske seiersmuligheter i alle herrerennene. Her med Henrik Kristoffersen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

Verdenscupsjefen i alpint, Christian Mitter, har ledet det norske herrelandslaget i alpint til 19 seirer i vinter. Fortsatt tror han det tallet kan øke ytterligere.

Denne uken går verdenscupfinalene i sveitsiske St. Moritz. Der skal det kjempes om både heder og ære i fire enkeltrenn for både kvinner og menn, og Mitter mener det er norske seiersmuligheter i alle herrerennene.

- Vi må kjempe for enkeltseirer i verdenscupfinalen. Vi stiller for å vinne så mye som mulig. Forventningene er at gutta satser og kjører med masse risiko, at de får til bra svinger og er konsentrerte, så får vi se ..., forklarer Christian Mitter for NTB.

- Vi skal absolutt ikke gi oss nå. Det gjelder å vinne de rennene som står igjen på kalenderen. Det blir en fin uke i Sveits. Vi får en god prøve til VM neste år, og vi skal kjempe for å vinne alle rennene, selv om det nok kan bli vanskelig. Det har vært en lang sesong, men vi holder oss bra. Vi har et høyt energinivå, sier han videre.

Supersesong Mitter er fornøyd med sesongen etter 19 herre- og én kvinneseier ved Nina Løseth. Selv om trykket kanskje ikke er det samme i sesongavslutningen som det var tidligere i vinter, synes ikke verdenscupsjefen det er noen grunn til å klage.

- Vi er fortsatt på pallen, så jeg synes det er litt dumt å si at det har falt litt nå mot slutten.Vi vant jo i slalåm så sent som i forrige uke og tok super-G-seieren her på Kvitfjell. Når det gjelder sammenlagt i verdenscupen mistet vi ledelsen i januar, og da var det løpet kjørt. Det gjorde det ikke akkurat lett for laget vårt at Svindal ble skadd, forteller Mitter.

- Det har vært en av de beste sesongene norske alpinister har prestert noensinne, legger han til.

Skiidrettene står sterkt i Norge, og aller sterkest i langrenn. Mitter har noen synspunkter på akkurat det.

- Det vi driver med er ikke langrenn. Alpint er en idrett der flere utøvere konkurrerer og kan vinne hele tiden. Det er ikke lett å ta seirer med så tøff konkurranse, men vi klarer det likevel, slår han fast.

Totalcupen røk med Svindal Da Aksel Lund Svindal røk korsbåndet etter det spektakulære fallet han var utsatt for i Kitzbühel i slutten av januar, ble mye forandret for de norske alpinistene. Nestoren og kapteinen ble borte, og det ble også sjansen til å fravriste Marcel Hirscher den største krystallkula.

- At Hirscher dro fra i den totale verdenscupen har ikke hatt noen stor betydning for oss. I og med at Aksel forsvant ut med skade, var det vanskelig for Henrik (Kristoffersen) å være med i kampen ved bare å vinne i slalåm og være på pallen i storslalåm. Da Aksel gikk ut var sammenlagtcupen avgjort. Så enkelt var det, sier Mitter til NTB.

Verdenscupfinalen i år blir samtidig generalprøve for neste års VM. Da er Svindal temmelig sikkert tilbake for fullt.

- Ligger det an til store forandringer i oppkjøringen til VM-sesongen kommende vinter?

- Vi kommer til å gjøre ting litt annerledes i oppkjøringen til neste sesong. Slik er det alltid. Vi kan ikke kjøre helt i samme sporet for å utvikle oss og bli bedre, men de store linjene kommer vi til å følge. Akkurat hvordan det blir, er det litt vanskelig å si noe om. Det er litt tidlig ennå. Det jeg kan si er at det ligger an til at støtteapparatet stort sett kommer til å bli det samme, forteller Mitter to dager før sesongavslutningen for alpinistene.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media