Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Reiseregninger Norges idrettsforbund

- Det vi har gjort bra, er bra. Det vi er dårlige på, må vi endre. Så enkelt er det

Tom Tvedt etter at NIF ga innsyn i flere hundre bilag fra Sotsji- og ungdoms-OL.

LA FREM BILAG: Norges idrettsforbund og idrettspresident Tom Tvedt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
LA FREM BILAG: Norges idrettsforbund og idrettspresident Tom Tvedt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norges idrettsforbund ga denne uka innsyn i flere hundre bilag fra Sotsji- og ungdoms-OL. Foreløpig har det vært stille fra idrettspresident Tom Tvedt, som var tilstede da Karen Kvalevåg ble presentert som ny generalsekretær torsdag.

- Ingen har gjort dette på samme nivå før oss. Fra mitt ståsted, så har vi ingenting å skjule. Så dukker det opp ting, som i enhver organisasjon. Vi har gjort ting enten politisk eller administrativt. Det vi har gjort bra, er bra, og det som ikke er gjort bra, det må vi vurdere å endre, sier Tom Tvedt til Dagbladet.

Dagbladet har blant annet omtalt middagene arrangert hjemme hos stortingspresident Olemic Thommessen, og at Idrettsforbundet fikk fløyet inn redaktøren for nettstedet Around the Rings og kona for litt i overkant av 800 000 kroner.

Mye penger

Tom Tvedt legger ikke skjul på at sistnevnte sak kunne vært håndtert annerledes.

- Det er mye penger. Dette var en administrativ vurdering, og en av de tingene vi i fremtiden skal vurdere. Rent personlig, så ville jeg nok valgt en annen vurdering om jeg hadde det saken på mitt bord, sier Tvedt.

- Hva tenker Idrettsforbundet nå som alt er lagt frem?

- For meg og oss er det åpenhet vi har bydd på. Vi har ingenting å skjule. Det vi er dårlige på, det må vi endre. Så enkelt er det, sier Tvedt til Dagbladet.

Åpenhet er viktig

Nettopp åpenhet blir også viktig for Idrettsforbundets nye generalsekretær, Karen Kvalevåg.

- Det blir det blir viktig for meg å videreføre. Idrettsforbundet får tilført offentlige midler, og da er det viktig å ha tillit i det norske folk, sier Kvalevåg til Dagbladet.

- Hvordan skal tilliten til Idrettsforbundet gjenreises?

- Åpenheten er opplagt en viktig ting, som allerede er begynt på. Så må vi se nærmere på det når vi starter i oktober, sier Kvalevåg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!