Tarjei Bø om sjokktapet for Sverige:

- Det vi klager på hvert år, det fikk de igjen for nå

Gull-svenskene var det eneste laget som ikke fikk strafferunde på stafetten. Tarjei Bø har forklaringen.

SLÅTT AV SVERIGE: De norske skiskyttergutta sto betuttet og så på, mens svenskene jublet for gull. Fra venstre: Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Lars Helge Birkeland og Emil Hegle Svendsen.
SLÅTT AV SVERIGE: De norske skiskyttergutta sto betuttet og så på, mens svenskene jublet for gull. Fra venstre: Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Lars Helge Birkeland og Emil Hegle Svendsen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

PYEONGCHANG (Dagbladet): Nok en gang ble de norske skiskyttergutta felt av vinden Pyeongchang, da ankermann Emil Hegle Svendsen (32) måtte gi tapt for Fredrik Lindstrøm (28) og Sverige på den siste stående skytingen på herrestafetten.

Der Lindstrøm klarte seg med ett ekstraskudd, så måtte Hegle Svendsen en tur i strafferunden etter å ha fått ned fire blinker på sine åtte skudd (fem, pluss tre ekstraskudd).

På de fire etappene brukte Norge 12 ekstraskudd og fikk en strafferunde. Svenskene var desidert best, og gikk inn til et suverent gull med bare sju ekstraskudd.

Der - og bare der - lå forskjellen på gull og sølv i går.

Tarjei Bø (29) mener han selv hadde «flaks» som ikke havnet i strafferunde selv. Han brukte alle tre ekstraskuddene på begge skytingene.

- Det var ekstremt tøffe vindkast, og det så helt umulig ut da Emil skulle skyte stående. Men han ga det en sjanse, og vi så alle at det kunne gått alle veier, sier Tarjei Bø til Dagbladet.

- Som i Östersund

Vindforholdene i Pyeongchang er ekstremt krevende. Vinden kommer fra alle retninger, og endrer seg hele tiden. Skrur du to knepp til en side på det første skuddet, må du kanskje skru fire motsatt vei før det neste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer