- Det viktigste blir kanskje å passe på at ikke overivrige fans får tilgang

Carlsen tar med egen livvakt til VM.

KAN BLI HETT: VM-kampen mot Vishy Anand er ventet å trekke svært mange til Chennai. For at Magnus Carlsen skal være sikker på å få gå i fred når han trenger det, tar han med seg egen livvakt til India.Foto: AFP / DANIEL SANNUM LAUTEN / NTB Scanpix
KAN BLI HETT: VM-kampen mot Vishy Anand er ventet å trekke svært mange til Chennai. For at Magnus Carlsen skal være sikker på å få gå i fred når han trenger det, tar han med seg egen livvakt til India.Foto: AFP / DANIEL SANNUM LAUTEN / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I tillegg til det massive oppbudet av indiske sikkerhetsvakter, ønsker Magnus Carlsen å ha med seg en norsktalende livvakt til VM-kampene i Chennai.

 - Arrangøren er veldig opptatt av at Magnus skal føle seg komfortabel, så opplegget arrangøren stiller med kommer helt sikkert til å bli veldig bra. Men vi er langt borte, så det er godt å ha med seg litt norsk trygghet også, sier Magnus Carlsens manager, Espen Agdestein til Dagbladet.

For i tillegg til å ha med seg egen kokk og lege til VM-kampene mot Vishy Anand som starter i den indiske storbyen Chennai 9. november, tar Carlsen også med seg sin egen livvakt. Team Carlsen vil veldig gjerne ha personer som snakker norsk i nøkkelposisjonene rundt VM-kampen.

- Det er helt naturlig. Arrangøren stiller med personell, og det er arrangørens ansvar å passe på at Magnus kan bevege seg fritt. Men det er greit å ha en norsktalende som kan passe på at Magnus får gå i fred. Det kommer til å være en enorm entusiasme rundt denne kampen, og av og til passer det at fans og fotografer er der, av og til passer det ikke, sier Agdestein om livvaktrollen.

Hemmelig
Foreløpig ønsker ikke Agdestein å fortelle hvem som skal være sikkerhetsansvarlig for Carlsen i India, fordi han som er valgt ikke er forberedt på å omtales ved navn i mediene ennå. Men Carlsens livvakt skal også sørge for å kvalitetssikre alle tiltakene arrangøren gjør for å sikre Carlsen.

Ikke minst når det kommer til det taktiske rundt selve VM-kampen.

- Vi sjekker alle mulige ting, det viktigste blir kanskje å passe på at ikke overivrige fans får tilgang til informasjon de ikke skal ha underveis, forteller Agdestein.

God hygiene
På luksushotellet i Chennai får Team Carlsen en hel etasje å boltre seg på. VM-partiene skal spilles samme sted, og Carlsen har allerede vært nede der for å sjekke ut forholdene, blant annet med tanke på hygienen og dermed faren for å bli syk.

Fra før er det kjent at Carlsen har en såkalt «diaré-klausul» i VM-kontrakten. Klausulen sikrer ham to dagers utsettelse av partier dersom han blir syk. På grunn av sykdomsfaren blir også Brede A. Kvisvik med som lege, i tillegg til kokken Magnus Forssell.

- Vi har dekket opp en del områder som vi ønsker å være trygge på, men da vi var der og sjekket forholdene var det helt uproblematisk å spise maten der. Hotellet renser vannet selv også, så det går faktisk an å drikke vannet rett fra springen på hotellet om man vil, sier Agdestein.