Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det viktigste jeg har lært av Ferguson er å ha tillit til alle rundt meg

Solskjær om sin egen trenerstil og forholdet til United-sjefen.

JAKTER NY SEIER: Ole Gunnar Solskjær sammenligner Moldes medaljejakt med Alex Fergusons jakt etter å vinne mot Barcelona. Foto: Thoma Rasmus Skaug / Dagbladet
JAKTER NY SEIER: Ole Gunnar Solskjær sammenligner Moldes medaljejakt med Alex Fergusons jakt etter å vinne mot Barcelona. Foto: Thoma Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): I morgen møtes Molde og Vålerenga til kamp i den utsatte «streikerunden».

Ole Gunnar Solskjær og Molde gikk på et surt tap da Frode Johnsen headet inn 1-0 til Odd på overtid søndag. Molde-treneren fikk likevel skryt fra flere medier fordi han gratulerte matchvinneren rett etter kampslutt.

Å skylde på overtidsmål, straffesituasjoner og tvilsomme offsideavgjørelser er ikke uvanlig i både internasjonal og norsk fotball. Men det ligger ikke i Solskjærs natur.

- Det er rett og slett sånn jeg er som person. Jeg kjenner Frode (Johnsen) fra før, og synes det var på sin plass med en gratulasjon. Jeg hadde kanskje ikke vært like imøtekommende dersom det var en spiller som sparket meg ned for ti år siden, sier Solskjær til Dagbladet.

- Din tidligere sjef og mentor Alex Ferguson ville neppe reagert slik som deg?

- Det vet jeg ikke. For min del er det viktig å ha respekt for andre fotballspillere og trenere. Der er jeg og Ferguson ganske like. Samtidig er det ingen trenere i England som er mer respektert enn ham, sier Solskjær.

Mener tillit viktigst - Men du er roligere enn Ferguson etter et tap?

- Ferguson er en dårlig taper. Men det er jeg også. Spillerne vet at jeg hater å tape, likevel er det ingen vits for meg å kritisere spillerne så lenge jeg vet de har gjort sitt beste. Har de spilt dårlig, så får de høre det i garderoben, sier Solskjær.

- Hva er det viktigste du har lært av United-sjefen?

- Det viktigste jeg lærte av Ferguson er at han er avhengig av å ha full tillit til alle rundt seg. Det fikk jeg merke ved flere anledninger. Han vil ha kontroll og er et «manager-bibliotek». I forhold til ham er jeg bare en nybegynner, sier Solskjær, som så mange stjernespillere forlate klubben på grunn av sitt forhold til treneren.

Blant annet Jaap Stam, David Beckham og Carlos Tevez er eksempler på spillere som er blitt solgt etter Fergusons ønske.

- Sist jeg snakket med Ferguson var rett før Champions League-finalen. Han virket oppslukt etter å ta igjen «forspranget» til Barcelona. Han liker å ha et mål å jobbe mot. Det er litt sånn jeg opplever Molde-tilværelsen akkurat nå. Vi jobber hele tiden mot å bli bedre, sier han.

- Vi er utfordrere Molde ligger på andreplass i Tippeligaen etter 13 kamper. Tromsø leder serien med bedre målforskjell, men har samtidig spilt en kamp mindre.

- Det viktigste for meg er at vi presterer bra på banen. Spiller vi godt kommer også resultatene. Kampen mot VIF i morgen er ikke en skjebnekamp for oss. Det er tidlig i sesongen og ingenting er avgjort, sier Solskjær.

- Hva tenker du om Tippeligaen etter 13 kamper som trener?

- Jeg tenker at Molde er i en utfordrerposisjon, og at vi skal utfordre de største klubbene som Vålerenga og Rosenborg på sikt, sier Solskjær.

FIKK ROS: Odds Frode Johnsen blir gratulert av Molde-trener Ole Gunnar Solskjær etter å ha satt inn seiersmålet på overtid .Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FIKK ROS: Odds Frode Johnsen blir gratulert av Molde-trener Ole Gunnar Solskjær etter å ha satt inn seiersmålet på overtid .Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media