SÅNN SKAL DET ÅPNES: Arsenals Theo Walcott satte ballen forbi Udinese-keeper Samir Handanovic allerede før fem minutter var unnagjort på Emirates.Foto: SCANPIX/REUTERS/Toby Melville
SÅNN SKAL DET ÅPNES: Arsenals Theo Walcott satte ballen forbi Udinese-keeper Samir Handanovic allerede før fem minutter var unnagjort på Emirates.Foto: SCANPIX/REUTERS/Toby MelvilleVis mer

- Det viktigste var å holde nullen

Walcott sikret Arsenal-seier, men returen mot Udinese blir tøff.

(Dagbladet): Arsenal - Udinese 1-0.

Det var ikke bare Barcelona-solgte Cesc Fabregas som manglet da Arsenal skulle ta første steg mot Champions League hjemme mot Udinese i kveld, ute var også folk som Robin van Persie, Samir Nasri og Jack Wilshere.

Selv Arsene Wenger måtte slite tribunen på grunn av karantene, og franskmannen fikk se sitt stadig mer svekkede lag sikre et greit utgangspunkt foran returkampen i Italia.

Theo Walcotts vinnermål kom omtrent like tidlig som hans mye omtalte selvbiografi, men i en underholdende og tempofylt kamp måtte Arsenal til slutt nøye seg med bare ett mål å gå på til neste gang.

- Det viktigste i dag var å holde nullen, men det var også et viktig mål. Jeg håper på flere mål denne sesongen og at manageren bruker meg på topp framover, sier Walcott på Viasat etter kampen.

- Vi møtte et veldig sterkt lag. Jeg håper vi kan spille den samme fotballen der nede og forhåpentligvis få med oss et godt resultat, sa matchvinner Walcott.

Med det sagt kan vi også minne om denne Opta-facten: Wengers menn har fortsatt til gode å ikke vinne en kvalifiseringskamp til Champions League, på åtte forsøk.

Mål før fem
Arsenal fikk altså en drømmestart med ledelse etter bare fire minutter.

HURTIGTOG: Både Gervinho og Walcott spilte gode kamper for hjemmelaget. - Det viktigste er at vi holdt nullen, sier Walcott etterpå.Foto: SCANPIX/REUTERS/Toby Melville
HURTIGTOG: Både Gervinho og Walcott spilte gode kamper for hjemmelaget. - Det viktigste er at vi holdt nullen, sier Walcott etterpå.Foto: SCANPIX/REUTERS/Toby Melville Vis mer

Theo Walcott var årvåken da innlegget kom presist mot første stolpe fra Aaron Ramsey, møtte pasningen perfekt, og styrte enkelt inn 1-0.

Da hadde hjemmefansen nesten glemt Fabregas allerede.

Arsenal angrep med vilje, entusiasme og voldsom fart i først omgang, ikke uventet med folk som Walcott og Gervinho på kantene, men Udinese viste seg også veldig farlige på hurtige kontringer.

Nærmest etter en sånn kom italienerne etter en knapp halvtime, da Pablo Armero fosset gjennom Arsenal-laget fra midtbanen.

Alene med Woiciech Sczcesny var det bare en god redning som hindret ham i å utlikne.

I tillegg hadde Antonio Di Natales vakre frispark kanskje fortjent bedre enn tverrliggeren før pause, men nei.

Gode italienere
Likevel virket det som Udinese fikk blod på tann etter den gode avslutningen på omgangen.

Arsenal måtte sette inn Johan Djourou for en skadet Kieran Gibbs i pausen, Djourou måtte gi seg ti minutter etter av samme årsak, og inn kom unggutten Carl Jenkinson.

SUSPENDERT: Arsene Wenger måtte følge det underholdende oppgjøret fra tribunen. Manageren ble fanget opp av kameraene i det han kommuniserte med benken via en assistent i mobiltelefon flere ganger. Det kan, i teorien, føre til ytterligere reaksjoner.
Foto: SCANPIX/REUTERS/Toby Melville
SUSPENDERT: Arsene Wenger måtte følge det underholdende oppgjøret fra tribunen. Manageren ble fanget opp av kameraene i det han kommuniserte med benken via en assistent i mobiltelefon flere ganger. Det kan, i teorien, føre til ytterligere reaksjoner. Foto: SCANPIX/REUTERS/Toby Melville Vis mer

Han og de andre i Arsenal-forsvaret fikk tidvis kjørt seg etter hvilen.

Antonio Di Natale hadde igjen en av de største sjansene da han ble spilt alene gjennom etter drøye 50 minutter, men ble dyktig blokkert av en da fortsatt tilstedeværende Djourou.

Det siste kvarteret så det likevel ut som om Arsenal hadde mest krefter igjen.

Udineses stormløp roet seg mot et London-lag som virket litt mer komfortable med omrokeringene, og begge lag så etter hvert fornøyde ut med resultatet.

Som altså ble 1-0 til Arsenal, til tross for at Theo Walcott var uhyre nærme å øke til 2-0 på slutten, hadde det ikke vært for en utrolig redning av Samir Handanovic.

Spennende blir det uansett i Italia.