Norge - Malta, kl. 20.45 torsdag

- Det vil jeg ikke avsløre

Landslagssjef Lars Lagerbäck vil ikke gi Sverige en fordel ved å si hvem som skal ta straffene for Norge.

MØTTE PRESSEN: Landslagssjef Lars Lagerbäck.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
MØTTE PRESSEN: Landslagssjef Lars Lagerbäck. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Landslaget forbereder seg i disse dager til EM-kvalifisering mot Malta og Sverige, og landslagssjef Lars Lagerbäck holdt i den forbindelse pressekonferanse i Oslo.

Tre spillere deltok ikke på den andre treningsøkta tidligere i dag; Tarik Elyounoussi, Omar Elabdellaoui og Tore Reginiussen, men ingen av dem er skadet. Det handler om å spare dem til kampene som kommer, sier Lagerbäck.

En som kan få sin landslagsdebut er Erling Braut Haaland, som Lagerbäck endelig fikk se på nært hold under trening.

- Jeg er verken positivt eller negativt overrasket når du ser på en slik trening. Han ser bra ut som han gjør i Salzburg syns jeg. Det ble ingen skikkelig test siden vi prioriterte forsvarsspillet i dag, men han ser ok ut og han virker positiv og trygg i miljøet, og det er en forutsetning, sier Lagerbäck.

Selv om det er Malta først, er fokuset også på Sverige. På spørsmål om Braut Haaland kommer til å ta straffene, kommer det fra landslagssjefen:

- Det har jeg ikke planer om å avsløre, for jeg vet at Sverige kartlegger hvem som tar straffer, så det er bedre at de heller ikke vet det.

Ødegaards muskler

Martin Ødegaard har vist storform i Real Sociedad, og la nylig ut et bilde av seg selv i bar overkropp på Instagram.

Bildet ble lagt ut dagen etter 0-2-tapet for Athletic Bilbao fredag.

«Ikke vår dag i går. Vi vil slå tilbake», skriver Ødegaard. På bildet rusler han av banen i bar overkropp - med tydelig avtegnede muskler. Flere norske fotballprofiler har kommentert bildet.

I den forbindelse fikk Lagerbäck spørsmål om han har sett en forskjell på Ødegaard siden første gang han så ham og fram til i dag.

- Rent fysisk mener du? Jeg kan ikke huske hvordan han ser ut, men du utvikler din muskulatur når du vokser. Han er fortsatt bare 21 år. Vi får se hvordan han ser ut når han er 27-28 år og på toppen. Fysikk er viktig i fotball. Han er ikke den største, men du må være sterk som spiller, og jeg syns han ser sterk ut for å se så ung ut. Jeg pleier ikke å beundre kroppen hans så mye, så jeg kan ikke sammenlikne det, sier Lagerbäck, til latter fra salen.

Rundet 10 000

NTB skriver at salget til EM-kvalkampen mot Malta torsdag har rundet 10 000 billetter. Søndag møter Norge Sverige på bortebane.

Norge står med fem poeng i EM-gruppen etter fire kamper, med seier mot Færøyene, tap mot Spania og uavgjort mot Sverige og Romania.