IKKE SKREMT:  Landslagssjef Per-Mathias Høgmo var i godt humør på den første treninga før kampen mot Portugal søndag. Høgmo frykter ikke EM-stjernene.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
IKKE SKREMT: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo var i godt humør på den første treninga før kampen mot Portugal søndag. Høgmo frykter ikke EM-stjernene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

- Det vil overraske meg om vi går på et stygt resultat

Høgmo før møtet med EM-klare Portugal.

BRAGA (Dagbladet): Det norske fotballandslaget er på plass i den portugisiske byen Braga og gjennomførte i kveld den første treningsøkta før laget møter Portugal til privatlandskamp søndag kveld.

På en den gamle Estádio de Maio, omringet av en steintribune i Colusseum-stil, ledet Per-Mathias Høgmo den første økta før de tre kampene som også involverer Island og Belgia.

Først venter et EM-klart Portugal som spisser formen inn mot sommerens store mesterskap. Høgmo frykter ikke at det skal bli stygge sifre.

- Vi skal være godt forberedt og godt organisert. Det vil overraske meg om vi går på et stygt resultat, selv om vi har et ungt lag. Vi har mye energi og gjennombruddskraft. Spillerne gleder seg, sier Høgmo til Dagbladet og øvrig presse i sommersola.

Norge stiller med en noe redusert tropp, ettersom flere sentrale spillere har meldt forfall på grunn av skader og sykdom.

Trondsen debuterer trolig Det kan bane vei for debutantene Martin Samuelsen (West Ham) og Anders Trondsen (Sarpsborg 08).

- Vi har lyst til å bli kjent med ham (Samuelsen). Han har en spisskompetanse som vi vil se nærmere på. Han debuterte på trening her med 2-0 og to scoringer og han her en ekstremkompetanse. Først og fremst når det kommer til dribling, sier Høgmo.

Høgmo går langt i å antyde at Norge stiller med Anders Trondsen på venstreback mot Portugal.

- Han har spilt venstreback i Stabæk og er her som venstreback. Han har gode sjanser til å starte kampen, sier landslagssjefen.

Portugal stiller uten Real Madrid-stjernene Cristiano Ronaldo og Pepe som spiller Champions League-finale lørdag kveld.

Struktur Høgmo har bedt sine unge elever om å benytte sjansen mot den antatt sterkere motstanderen.

- Det ble veldig ungt denne gangen. Jeg sa til spillerne at: «Dere er her og dere har muligheten til å melde dere på fra september og 14 måneder framover». Det blir en test på den defensive strukturen og jeg ønsker å se kontringer. Det kommer vi til å bruke treningene på før kampen, sier Høgmo.

- Er du glad det er Champions League-finale og Portugal mangler Ronaldo?

- Det har jeg ikke noe forhold til. Portugal mangler et par spillere. Vi har også et par sentrale spillere hjemme, sier Høgmo med et smil.

Adama Diomande vil trolig komme til troppen lørdag, og er med på benken mot Portugal, opplyser Høgmo. Martin Linnes var heller ikke med på kveldens økt og kommer først fredag.

Portugal - Norge spilles søndag 21.45 og vises på Max.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.