- Det vil sannsynligvis være umulig for ham å komme tilbake

I kveld gjorde Eric Abidal (33) ekspertene til skamme.

(Dagbladet): Barcelona - Mallorca 5-0 (4-0)

Franskmannen Eric Abidal (33) var endelig tilbake for Barcelona i kveld, etter over ett år uten å ha spilt kamp. I april i fjor gjennomgikk stjernespilleren en ni timer lang levertransplantasjon.

Fetteren Gerard donerte bort deler av sin lever etter at det ble fjernet en svulst fra forsvarsspillerens lever. En ekspert på transplantasjoner mente at han aldri ville komme tilbake på en fotballbane igjen.

- Det vil være veldig vanskelig, sannsynligvis umulig, for ham å komme tilbake, sier Rafael Matesanz til Marca.

MINSKET SAVNET AV MESSI: Cesc Fabregas scoret sitt første hattrick i karrieren. Foto: AFP PHOTO / QUIQUE GARCIA / NTB scanpix
MINSKET SAVNET AV MESSI: Cesc Fabregas scoret sitt første hattrick i karrieren. Foto: AFP PHOTO / QUIQUE GARCIA / NTB scanpix Vis mer

I dag beviste Abidal at det var mulig da han kom innpå i det 70. minutt.

- Jeg fortalte treneren før kampen at jeg følte meg bra, at jeg var klar for å hjelpe laget, sier Abidal etter kampen ifølge barcastuff på Twitter.

Barca uten Messi Barcelona måtte klare seg uten Lionel Messi som pådro seg en skade i Champions League-kampen mot Paris Saint Germain tidligere denne uka. I kveld var ikke argentineren savnet.

Barcelona tok imot Mallorca som ligger på sisteplass i La Liga hjemme på Camp Nou, og klasseforskjellen var synlig allerede etter 21 minutter da laget gikk opp i 2-0. Og det skulle ikke bli bedre for stakkars Mallorca.

Cesc Fabregas og Alexis Sanchez spilte begge en praktkamp, og var involvert i det meste som skjedde framover på banen. Førstnevte bokførte et hattrick allerede etter 46 minutter. Det var hans første hattrick i ligaen som seniorspiller. Han klarte aldri den bragden i Arsenal.

Spanjolen noterte seg også for en målgivende pasning før han ble byttet ut til stående applaus etter 64 minutter.

Barcelona leder La Liga med 13 poeng ned til Real Madrid.