HISTORISK: Wayne Rooney feirer sin 50. scoring for England mot Sveits. I den forbindelse kommer det en ny dokumentar der vi får et innblikk i spillerens private liv. Foto: NTB Scanpix
HISTORISK: Wayne Rooney feirer sin 50. scoring for England mot Sveits. I den forbindelse kommer det en ny dokumentar der vi får et innblikk i spillerens private liv. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Det vil være avslørende og forandre folks syn på ham

Fotballegende om ny Wayne Rooney-dokumentar.

(Dagbladet): Wayne Rooney ble Englands mestscorende spiller gjennom alle tider da han fant veien til nettmaskene fra krittmerket mot Sveits denne uka. Med 50 mål gikk han forbi legendariske Bobby Charlton som stoppet på 49 scoringer.

I den forbindelse har det blitt laget en dokumentar som har fått navnet «The Man Behind the Goals». Wayne Rooney har tidvis fått et frynsete rykte som bråkebøtte i løpet av karrieren, og ikke alle setter like stor pris på spissen.

Det kan den nye dokumentaren gjøre noe med, tror fotballegenden Gary Lineker.

- Avslørende Gary Lineker stoppet selv på 48 mål for England da han spilte med flagget på brystet fra 1984 til 1992 (80 kamper). Han har selv bidratt til dokumentaren, og tror den vil forandre Rooneys image.

- Det vil være avslørende og forandre folks syn på ham, sier Lineker ifølge engelske The Guardian.

Dokumentaren vil bli vist på BBC 5. oktober. Da vil folk bli kjent med Manchester United-spilleren på en helt annen måte.

- Han framstår ærlig og oppriktig. Vi får som oftest ikke se glimt av fotballspilleres private liv, og i denne filmen får du absolutt se det. Jeg tror det vil bli en skikkelig tankevekker. Han er en grei fyr med en nydelig familie og jeg syns det kommer fram, sier Lineker.

Riktig tidspunkt Wayne Rooney sier at han flere ganger har fått spørsmål fra diverse tv-programmer som ønsker å filme superstjernes liv fra innsiden. Først nå har han gitt et innblikk i hans personlige liv.

- Nå virker som det riktige tidspunktet. Denne filmen handler ikke bare om scoringene mine, det handler også om folkene jeg bryr meg mest om - mine lagkamerater, folkene som står meg nærmest, og det viktigste, min familie, sier Rooney ifølge avisa.

Spissen holdt tale da han slo rekorden mot Sveits, en tale som ble applaudert av lagkameratene.

NRK-kommentator Arne Scheie trillet på sin side terningen for Dagbladet, for å vise hvem som er/var best av Wayne Rooney og Bobby Charlton.

NY DOKUMENTAR: Gary Lineker tror den vil forandre foks syn på Wayne Rooney. Foto: NTB Scanpix
NY DOKUMENTAR: Gary Lineker tror den vil forandre foks syn på Wayne Rooney. Foto: NTB Scanpix Vis mer