SJU KAMPER - 0 MÅL: Zlatan Ibrahimovic har aldri scoret i møte med José Mourinho. Det kan snu i kveld. Foto: AP Photo/Michel Euler/NTB Scanpix
SJU KAMPER - 0 MÅL: Zlatan Ibrahimovic har aldri scoret i møte med José Mourinho. Det kan snu i kveld. Foto: AP Photo/Michel Euler/NTB ScanpixVis mer

- Det vil være i tankene til Zlatan i kveld

Grusom statistikk mot gamletrener Mourinho.

Følg Chelsea-Paris Saint-Germain i Dagbladets Fotballstudio fra 20.45!

(Dagbladet): Zlatan Ibrahimovic og José Mourinho har aldri lagt skjul på hvor mye respekt de har for hverandre. Etter at duoen tilbrakte tid sammen som spiller og manager i Inter i 2009, har lovordene haglet fram og tilbake mellom dem.

Når du ser på statistikken til Zlatan Ibrahimovic i møte med José Mourinho, skulle man tro at svensken forsøker å unngå å såre sin tidligere manager.

Zlatan har ikke funnet veien til nettmaskene én gang med Mourinho som manager på motstanderlaget.

Totalt sju ganger har Zlatan møtt Mourinho, mot klubber som Inter, Real Madrid og Chelsea. På disse kampene har det ikke blitt så mye som en målgivende pasning for svensken. Han har i tillegg bare skapt 0,6 sjanser per kamp, ifølge Sky Sports.

33-åringen kan heller ikke klage på dårlig støtte fra lagkamerater, da han har spilt for storklubber som Milan, Barcelona og Paris Saint-Germain.

Mourinho med overtak I tillegg har Zlatanblitt tatt av banen før kampslutt ved tre av tilfellene. Den ene gangen var han riktignok skadet, men det lover uansett ikke godt før kveldens avgjørende kamp på Stamford Bridge.

Tidligere landslagsspiss Emile Heskey mener det er tydelig at José Mourinho har overtaket på Zlatan Ibrahimovic, både på og utenfor banen.

- Det José Mourinho lærte som manager i Inter vil utgjøre en stor forskjell. Den sesongen har han sett alt som er å vite om Zlatan. Ikke bare hvordan han spiller og hva han gjør på banen, men mentalt også - hva som gjør ham irritert. Han vil forstå Zlatans oppførsel veldig godt, og det er en stor fordel, sier Heskey ifølge Goal.

Han tror Zlatan Ibrahimovic vil merke presset i kveld.

- Den dårlige statistikken mot Mourinho vil sannsynligvis være i tankene hans. Lagkameratene vil tenke: «Har han karakteren til å snu den vonde trenden?», sier Heskey.

Mourinho forberedt Viasats Vidar Davidsen skal kommentere kampen i kveld med sin kollega Roar Stokke. Han svarer følgende på spørsmål om hva den svake statistikken til Zlatan kan skyldes:

- Det er litt vanskelig å si. Mourinho er åpenbart en som kjenner Zlatan så godt at han vet hvordan Zlatan kan stoppes. Det ligger mye i forberedelsene. Mourinho er kanskje den beste i bransjen til å forberede laget på detaljer hos motstanderen. De har nok analyser på Zlatan i forkant, sier Davidsen til Dagbladet.

- Tror du Mourinho har et psykisk overtak på Zlatan?

- Nei jeg tror ikke Zlatan tenker så mye over det. Jeg tror ikke det går på psyken til Zlatan. Den psyken er nok i hans egne øyne suveren uansett. Jeg tror han er veldig offensiv i hodet slik han pleier å være, sier Davidsen.

Fokuserer på laget Chelsea-manager José Mourinho hevder han ikke har noen spesielle planer om å ta Zlatan Ibrahimovic ut av kampen i kveld.

- Jeg har ingen plan fordi det er så vanskelig å spille mot en spiller av hans kaliber, en så god spiller. Men normalt fokuserer vi ikke på én spiller. Vi fokuserer på laget. Det er det vi har planer om å gjøre, sier Mourinho.

Skadet I fjor møttes Zlatan og Mourinho også i Champions League, da Chelsea trakk PSG i kvartfinalen. Zlatan hinket av banen i PSGs 3-1-seier på hjemmebane, men gikk glipp av returmøtet som endte med at det franske laget ble slått ut (0-2).

I kveld kan Zlatan få sin revansj, men da må kanskje den svake statisikken brytes en gang for alle.

Det ligger i kortene at akkurat det vil skje.

- Det hadde vært kjempemorsomt. Hvis PSG scorer først blir det et fyrverkeri. Hvis Chelsea må spille etter plan B så kan det bli noe helt annet enn den kontrollerte forsvarskampen jeg i utgangspunktet ser for meg, sier Davidsen.