SÅÅÅÅ SMÅ ER SJANSENE: Drillo anslår selv at det er 10-20 prosent sjanse for at Danmark snubler borte mot Kypros, mens Norsk Regnesentral har kalkulert at sjansene er 51 prosent. - Det høres voldsomt ut, sier Drillo til Dagbladet. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
SÅÅÅÅ SMÅ ER SJANSENE: Drillo anslår selv at det er 10-20 prosent sjanse for at Danmark snubler borte mot Kypros, mens Norsk Regnesentral har kalkulert at sjansene er 51 prosent. - Det høres voldsomt ut, sier Drillo til Dagbladet. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

- Det ville være tiårets nedtur

Drillo om kvalikscenariet som bare ikke får skje.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): - Det er nesten som å tro på julenissen, hevdet en pessimistisk Drillo da han på dagens pressekonferanse ble spurt om mulighetene for at Danmark avgir poeng borte mot Kypros.

Norges EM-sjanser er imidlertid helt avhengig av at det skjer - samtidig som danskene også må snuble i siste hjemmekamp mot Portugal.

I så fall er Norge sikret å bli blant de to beste i gruppa, forutsatt at Kypros blir slått hjemme på Ullevaal den 11. oktober. Og på det punktet er ikke Drillo i nærheten av å være pessimist.

- Jeg blir veldig overraska dersom vi ikke vinner den kampen, sier han.

Tiårets nedtur
Men Norge har hatt en tendens til å rote bort matchballer - Christian Grindheim klaget over Norges evne til å rote dem bort i kvalik etter kvalik etter 0-2-tapet i Parken - og sånn sett er det kanskje lurt å ikke ta noe på forskudd dersom vi skulle få den nødvendige hjelpen.

NORSK JUBEL MOT KYPROS: Drillo garanterer nesten at Norge vinner hjemme mot Kypros. Men han grøsser når Dagbladet prestererer skrekkscenariet for ham: At Norge får den nødvendige hjelpen, men samtidig dummer seg ut når matchballen er servert. - Det tør jeg ikke å tenke på, sier han. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix .
NORSK JUBEL MOT KYPROS: Drillo garanterer nesten at Norge vinner hjemme mot Kypros. Men han grøsser når Dagbladet prestererer skrekkscenariet for ham: At Norge får den nødvendige hjelpen, men samtidig dummer seg ut når matchballen er servert. - Det tør jeg ikke å tenke på, sier han. Foto: Erlend Aas / Scanpix . Vis mer

Drillo grøsser når Dagbladet konfronterer ham med skrekkscenariet - at Norge dummer seg ut mot Kypros når EM-bordet er dekket.

- Huff, nei. Den tanken tør jeg ikke tenke engang. Nei. Det ville være tiårets nedtur, sier han.

- Hvis Kypros greier det (å ta poeng mot Danmark), ser jeg på det som sannsynlig at Portugal gjør det samme i Parken. Den sjansen er jo stor, det holder i så fall med uavgjort der. Det betyr at vår kamp mot Kypros kan bli en festforestilling. Nå går vel de siste kampene samtidig, og da kan det bli litt av en kveld her, sier Drillo og lyder plutselig litt mer optimistisk.

Norsk Regnesentral har kalkulert seg fram til at det er 51 prosent sjanse for dansk poengtap på Kypros. Det tallet overrasker Drillo - som altså mener det er som å tro på julenissen.

- Hvorfor har du så liten tro på at det kan skje?

- Jeg har sagt 10-20 prosent, og det er ikke så gærent, det. 50 prosent høres voldsomt ut. Det må ligge et eller annet til grunn her, jeg lurer på hva som er grunnlaget. Det høres i overkant mye ut med 50 prosent sjanse, sier Drillo til Dagbladet.

Sarpsborg-pessimist
Kypros har tapt mot Norge (1-2), mot Portugal (0-4) og spilt uavgjort mot Island (0-0) i sine tre hjemmekamper så langt i kvaliken. Mot Norge styrte de imidlertid showet etter pause, og var uheldige som ikke fikk utlikningen.

- Vi fikk trøbbel mot dem, det stemmer det. Jeg har sett ganske grundig på Kypros' hjemmekamp mot Portugal, og der var de brukbart med lenge. Men en utvisning og straffespark imot etter 25 minutter preger resten av kampen. Likevel var de ikke sjanseløse, midt i 2. omgang var de alene med keeper, og ble feilaktig avvinket for offside på stillingen 0-1. Det at de ikke var sjanseløse selv med ti mann mot Portugal, det tyder på at mulighetene er der og kanskje er sjansen litt større enn de 10-20 prosentene jeg antyder. Det er mer en følelse jeg har. Jeg er særping og tenker «det nøttærn'te», sier Drillo og gliser.