ANDREPLASS: Tora Berger (t.v) endte på andreplass på dagens skiskyttersprint i Holmenkollen. Hun var snaue 11 sekunder bak vinneren Darja Domratsjeva (i midten). Amerikanske Susan Dunklee endte på tredjeplass. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
ANDREPLASS: Tora Berger (t.v) endte på andreplass på dagens skiskyttersprint i Holmenkollen. Hun var snaue 11 sekunder bak vinneren Darja Domratsjeva (i midten). Amerikanske Susan Dunklee endte på tredjeplass. Foto: Erlend Aas / NTB ScanpixVis mer

- Det ville vært artig å vinne sammenlagt etter en spurtduell

Tora Berger er bare seks poeng bak Mäkärainen etter andreplassen i dag.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Det var noe slikt norske skiskyttertilhengere kunne håpe på, men som virket lite sannsynlig før dagens damesprint i skiskyting i Holmenkollen:
At Tora Berger havner på pallen, mens verdenscuplederen, finske Kaisa Mäkärianen, ender uten poeng.

Kaisa-kollaps
Men slik endte det altså i Kollen i dag, etter Mäkärianens sprekk, med tre strafferunder på den stående skytingen. Med en runde på liggende i tillegg, så ble det en helsvart dag for den finske dama som fighter med Tora Berger om sammenlagtseieren i verdenscupen.

Det som var en solid finsk ledelse, er skrumpet inn til seks fattige poeng etter dagens renn - ettersom Mäkärianens plassering er så svak at det blir ett av løpene hun kan stryke.

Fordel Tora
Og nå har egentlig Tora dette i sin hule hånd. På lørdagens jaktstart går hun ut som nummer to, snaue 11 sekunder bak dagens vinner, den hviterussiske OL-dronningen Darja Domratsjeva, mens Kaisa Mäkärainen har et håpløst utgangspunkt.

Dermed vil Tora Berger overta den gule verdenscuptrøya før søndagens avsluttende fellesstart.

- Er drømmefinalen at førstemann i mål av dere to på søndagens fellesstart vinner sammenlagtseieren?

- Ja, det hadde vært artig.  Men det hadde vært artig å avgjøre før den tid også, hehe, sier Tora Berger til Dagbladet.

- Fordel Kaisa
Men lesjaværingen tar på ingen måte av, og forsøker å legge presset på sin finske konkurrent før sesongens to siste renn.

- Jeg tror Kaisa har fordelen fortsatt. Hun har flere poeng enn meg. Vi skal fullføre de siste løpene også, og det er ikke gitt at jeg kommer før henne i mål på jaktstarten, selv om jeg har et bedre utgangspunkt. Vi får se, sier Tora Berger til Dagbladet.

Hun syntes litt synd på Mäkärainen, som sprakk totalt, med tre bom på den stående skytingen.

- Hun var kanskje litt uheldig med forholdene? Det er litt vind i dag. Sånnt ting kan også spille inn, sier Tora Berger.