Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det ville vært kjipt å spille for en halvtom stadion

Barcelona frykter at askeskyen ødelegger for supporterne.

KJIPT: - Vi spiller for supporterne, og det er kjipt hvis de ikke klarer å komme seg til London, sa Pep Guardiola på gårsdagens pressedag på Camp Nou. Foto: AFP Photo / Lluis Gene
KJIPT: - Vi spiller for supporterne, og det er kjipt hvis de ikke klarer å komme seg til London, sa Pep Guardiola på gårsdagens pressedag på Camp Nou. Foto: AFP Photo / Lluis Gene Vis mer

(Dagbladet): Pep Guardiola og Barcelona kan bli nødt til å fremskynde reisen til London med to dager. Katelanerne frykter at askeskyen fra den islandske vulkanen Grimsvötn skal stenge luftrommet over Europa. 

Lørdag møter de Manchester United til Champions League-finale på Wembley, og etter planen skulle de reist til den engelske hovedstaden på torsdag.

- Veldig synd Guardiola sa på gårsdagens pressedag på Camp Nou at de vil følge ekspertenes råd, og at det er verre for supporterne enn for spillerne og støtteapparatet.

- Det ville vært veldig synd å spille på en halvtom stadion, sa Barca-treneren ifølge The Guardian.

Det er ikke første gang at Barcelona blir hindret av islandske vulkanutbrudd. Før fjorårets semifinale mot Inter måtte de ta seg til Milano i buss. Turen tok to dager, og Barcelona tapte til slutt 3-1 for Jose Mourinhos Inter som gikk videre og vant turneringen.

- Vi håper vulkanen holder seg rolig i noen dager slik at supporterne kommer seg dit. Vi kommer til å gjøre hva ekspertene råder oss til å gjøre, selv om det betyr at vi må reise noen dager før. Hvis de sier til oss at vi ikke skal bekymre oss, da tar vi det helt med ro. Hvis de ber oss komme oss avgårde, da gjør vi det. Vi gjør hva de sier vi skal gjøre, sier Guardiola.

- Det er nok mange fans som er bekymret. Mellom 10-12 000 mennesker skal reise med fly på den dagen, og flere får det sikkert vanskelig med å endre planene på så kort varsel. UEFA kommer ikke til å utsette kampen, den vil bli spilt på lørdag. Vi spiller fotball for å glede supporterne, og jeg håper de kan være der.

- Alt. Absolutt alt. Guardiola er ikke enig i vurderingen av at årets United-lag er grå og kjedelig, og og sa i går at alt med United skremmer ham.

- De har Berbatov, Rooney, Hernandez, Nani, Scholes, Giggs, Valencia. Jeg tror ikke du kan si at de mangler kreativitet. 

STENGER FLYROMMET: Vulkanen Grimsvötn på Island stenger trolig store deler av det europeiske luftrommet. Foto: Reuters / Ingolfur Bruun / Scanpix
STENGER FLYROMMET: Vulkanen Grimsvötn på Island stenger trolig store deler av det europeiske luftrommet. Foto: Reuters / Ingolfur Bruun / Scanpix Vis mer

- Hva som skremmer meg mest med United? Alt. Absolutt alt, sa han. 

Lagene møttes til Champions League-finale for to år siden. Den gang vant Barcelona 2-0 etter scoringer av Samuel Eto'o og Lionel Messi. Guardiola mener United var bedre enn katelanerne i den første omgangen.

- Vi så den forrige finalen igjen i går, og United var mye, mye bedre enn oss i den første omgangen. Vi hadde mer kontroll i den andre omgangen, men det var en veldig vanskelig kamp. De arbeider hardt, og er et veldig vanskelig lag å møte - et av de beste i verden, ikke bare nå men over de 10 til 15 siste årene, sier Guardiola.

FORBEREDT: Barcelona-spillerne trente som vanlig på Camp Nou i går. Foto: AP Photo / Manu Fernandez
FORBEREDT: Barcelona-spillerne trente som vanlig på Camp Nou i går. Foto: AP Photo / Manu Fernandez Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media