SISTE MONUMENT: Bradley Wiggins avslutter karrieren blant verdenseliten på landeveiene søndag. Han håper å runde av på beste mulige måte. Foto: Luc Claessen / Afp / NTB scanpix
SISTE MONUMENT: Bradley Wiggins avslutter karrieren blant verdenseliten på landeveiene søndag. Han håper å runde av på beste mulige måte. Foto: Luc Claessen / Afp / NTB scanpixVis mer

- Det ville vært større enn å vinne Tour de France

Bradley Wiggins om sitt siste store mål på landeveien.

(procycling.no): Bare to dager gjenstår før Bradley Wiggins (34) tar farvel med landeveissyklingen. Den populære engelskmannen har vunnet mye på sykkelsetet, og mest kjent av alle triumfene er utvilsomt sammenlagtseieren i Tour de France for snaut tre år siden.

Før konsentrasjonen rettes over mot banesykling, timesrekord og OL i Rio neste år, ønsker Wiggins seg den perfekte avslutningen. Å vinne yndlingsrittet Paris-Roubaix har vært hovedmålet til Sky-rytteren i lang tid.

Like før han skal forsøke å nå dette krevende målet, setter «Wiggo» et perspektiv på hvordan det ville være å sykle først over mål i velodromen i Roubaix. Han mener faktisk det ville føles enda bedre med triumf der enn da han vant Tour de France.

- Det ville vært større, sånn jeg ser det akkurat nå. Med det sier jeg ikke at å vinne touren ikke var enormt, fordi det var det. Jeg tror dette ville gledet meg mer, siden det bare er én dag og er over på seks timer, sier Wiggins ifølge Cyclingnews.

Sykkeleventyr
Den britiske sykkelprofilen trekker fram Paris-Roubaix som et eventyr, og han påpeker at man glemmer hvor hardt rittet faktisk er når man har fullført en god dag på sykkelen.

- Jeg hadde en del av dem som syklet disse rittene som idoler, forteller Wiggins og tilføyer at dette ikke har endret seg, tross mange dopingavsløringer og tilståelser i ettertid.

• Les mer: - Det er naturlig at jeg er favoritt

Den lidenskapen for sykling som alltid vises i Paris-Roubaix har alltid fascinert ham, og Wiggins mener ikke kunne vært der han er i dag uten nettopp denne lidenskapen.

Til forskjell fra årene han satset på å vinne Tour de France, da Paris-Roubaix ble regnet som for risikabelt, kunne Wiggins returnere til det franske klassikermonumentet i fjor.

Tre år etter hans forrige deltakelse endte det med en niendeplass, hans beste resultat i rittet noen gang.

Vanskelig oppgave
Nå er tempospesialisten åtte-ni kilo tyngre, og sterkere enn da han ble feiret i gul trøye på podiet i Paris sommeren 2012.

I år har han siktet seg spesifikt inn nå gjøre en enda sterkere figur ved mål i Roubaix. Men veteranen er fullstendig klar over at målet om å vinne, og det å komme seg unna konkurrentene før innspurten, er letterre sagt enn gjort.

- Alle snakker om at jeg kan vinne Paris-Roubaix og få en eventyrslutt. Men det er ikke så lett som det, og jeg ville gitt alt for å være i samme posisjon på Carrefore de l'Arbe (det siste brosteinspartiet på over to kilometer, journ. anm.) i år som i fjor. Det ville vært bra nok for meg, sier Wiggins, før han utdyper:

- Jeg vil selvfølgelig gjerne vinne. Jeg sier ikke at jeg ville slått meg til ro med en niendeplass, men at jeg vil komme meg gjennom rittet uten å krasje.

Eks-vinner: - Sky er ikke favoritter   
Sportsdirektør Servais Knaven i Team Sky vant Paris-Roubaix da han var på toppen av sin egen karriere i 2001.

Selv med ryttere som Wiggins og E3 Harelbeke-vinneren Geraint Thomas på laget, vil ikke nederlenderen være med på at det britiske mannskapet er favoritter.

Knaven viser til det som skjedde da Alexander Kristoff og Niki Terpstra kom seg avgårde i det avgjørende bruddet i Flandern rundt sist søndag.

- Vi tok vår del av ansvaret i Flandern. Selv i finalen gjorde ikke de andre lagene det da Niki Terpstra og Alenxander Kristoff angrep. De bare så på oss. Vi kommer ikke til å ta det samme ansvaret i Paris-Roubaix. Vi er ikke favoritter, sier Knaven til Cycling Weekly.


Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!