SCORET I FINALEN: Gneist og Randi Lien vant Norway Cup i klassen for J16. Lien scoret ett mål i 2-0-seieren. Foto: Fredrik Ø- Sandberg / Dagbladet.
SCORET I FINALEN: Gneist og Randi Lien vant Norway Cup i klassen for J16. Lien scoret ett mål i 2-0-seieren. Foto: Fredrik Ø- Sandberg / Dagbladet.Vis mer

- Det villeste jeg har opplevd

Endelig gull etter 35 års ventetid.

• Gneist - Birkenes 2-0, finale J16

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Gneist har vært representert på Norway Cup i 35 år - men de har aldri vunnet noen av klassene.

I dag skulle de endelig lykkes i finalen for jenter 16 år. Gneist vant 2-0 mot Birkenes og sikret en etterlengtet pokal.

- Det er helt sykt og det villeste jeg har opplevd. Vi visste ikke at det skulle gå sånn. Det er stort, sier målscorer Randi Lien til Dagbladet.

JUBEL: Gneist-spillerne stormet banen etter kampen.
JUBEL: Gneist-spillerne stormet banen etter kampen. Vis mer

Før dagens finale hadde aldri et Gneist-lag kommet lengre enn til kvartfinale. Klubben fra Hordaland er derimot en av de store veteranene på Ekebergsletta og har vært der sammenhengende i 35 av turneringens 40 år.

Gneist måleene ble scoret av Randi Lien og Ingrid Sofie Nyhes.

- Det var en ubeskrivelig følelse å se den gå i mål. Jeg forsvant litt og klarte ikke tenkte ordentlig, sier Lien.

FEIRING: Gneist-spillerne feirer sammen etter seieren i Norway Cup.
FEIRING: Gneist-spillerne feirer sammen etter seieren i Norway Cup. Vis mer

Selv om de har hatt suksess i hovedstaden, har ikke spillerne spilt mye sammen før Norway Cup.

- Jeg hadde aldri trodd dette. Vi er et sammensatt lag fra Gneist og har ikke trent noe sammen. Vi hadde én økt på lørdag før turneringen, sier Randi Lien.