Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det virker som Bugge Pettersen vil at Jarstein skal gjøre feil

Godset-trener Ronny Deila om landslagets keeperteam.

UHOLDBART: Ronny Deila beskylder Espen Bugge Pettersen (t.v.) for å ha skapt en situasjon hvor Norge har to middels gode keepere i steden for to virkelig gode. Her sammen med keepertrener Frode Grodås og kollega/rival Rune Almenning Jarstein, som i kveld møter serieleder Strømsgodset med sitt Viking. Foto: Morten Holm / NTB Scanpix
UHOLDBART: Ronny Deila beskylder Espen Bugge Pettersen (t.v.) for å ha skapt en situasjon hvor Norge har to middels gode keepere i steden for to virkelig gode. Her sammen med keepertrener Frode Grodås og kollega/rival Rune Almenning Jarstein, som i kveld møter serieleder Strømsgodset med sitt Viking. Foto: Morten Holm / NTB Scanpix Vis mer

• Fotballstudio kl. 19: Strømsgodset - Viking

(Dagbladet): Strømsgodset-trener Ronny Deila er svært lite imponert over hvordan Espen Bugge Pettersen har opptrådt i tospann med Rune Almenning Jarstein.

Møtes i kveld 1-3-3.

Nei, det er ikke nødnummeret Drillo skal ringe for å få akutt keeperhjelp. Det er børskarakterene Dagbladet har gitt de norske burvokterne Rune Almenning Jarstein og Espen Bugge Pettersen i høstens tre landskamper.

Jarstein har stått to av de tre. I kveld skal Vikings keeper møte Strømsgodset i Stavanger. Serielederen trenes av Jarsteins tidligere lagkamerat Ronny Deila, og Deila er ikke imponert over de andre aktørene i landslagets keeperteam:

- Jeg setter store spørsmålstegn ved samarbeidet til Espen Bugge Pettersen og Rune Almenning Jarstein. Det virker som Bugge Pettersen vil at Jarstein skal gjøre feil, sier Deila til Dagbladet.

- Utrolig dårlig Han sikter spesielt til intervjuene Bugge Pettersen ga etter at Norge tapte 2-3 for Hellas i august. Mens Jarstein satt skuffet i garderoben, sa Molde-keeperen at han mente de to keepertabbene burde styrke hans eget kandidatur til å bli Norges førstevalg i mål.

- Den enes død, den andres brød, sa Bugge Pettersen den gangen - noe som gikk troll i ord da han fikk sin kvalifiseringsdebut mot Island tre uker seinere.

- Sånne utspill skaper ikke trygghet. Jeg ville aldri akseptert det fra en av mine spillere, sier Deila.

De to keeperne har selv bekreftet at de ikke har noe kontakt mellom landslagssamlingene.

- Situasjonen skaper to middels gode keepere, i stedet for to virkelig gode. Det hele er forferdelig lite gunstig. Det er et ledelsesproblem også, når teamarbeidet blir så utrolig dårlig som i dette tilfellet.

Holder ikke mål Målvaktskrisen ble innledet med to tabber fra Rune Almenning Jarstein mot Hellas i privatkampen i august. Det var likevel en overraskelse da samme mann ble vraket til Island-oppgjøret tre uker seinere.

I Reykjavik var det Espen Bugge Pettersens tur til å misse. Norge tapte 2-0. Fire dager seinere var vrakede Jarstein plutselig god nok likevel. Men returen han gav før Slovenias 0-1-scoring på Ullevaal var etter de flestes mening en ny, norsk keeperblemme.

I timene som fulgte etter seieren over Slovenia avbrøt Jarstein et TV 2-intervju i sinne, han knuste et sett hodetelefoner i murveggen på Ullevaal, og han truet en fotograf med juling. Han beklaget oppførselen etterpå.

- Rune gjorde ting på riktig måte etter det som skjedde. Han la seg langflat. Det er det eneste som nytter for å få lagt lokk, sier Deila.

Jarstein var ung og fremadstormende keeper i Odd Grenland da også Deila spilte for Skien-klubben.

- Jeg kjenner Rune som en snill og omtenksom person, med et voldsomt temperament. Dette temperamentet skal han ha - de fleste toppspillere har litt galskap, sier Deila til Dagbladet.

- Så er det selvsagt en utfordring å få stagget det i enkelte situasjoner.

Vraket keeper selv Deila rår selv over en landslagskeeper i form av Ghanas Adam Larsen Kwarasey. I fjor høst ble Kwarasey vraket fra førstelaget etter å ha kommet for seint til trening, og han satt også på benken sist Strømsgodset spilte på Viking stadion.

Den kampen, som ble spilt 25. april 2011, markerte et skille i Ronny Deilas bygging av serielederklubben:

- Ja, det var en barriere som ble brutt da vi vant 1-0 i Stavanger i fjor, sier Deila.

- Da viste vi at vi kunne slå hvem som helst også på bortebane. Det var viktig å få den følelsen, sier han i dag.

- Hva er neste barriere å bryte for dere nå?

- Det er å vinne flere bortekamper etter hverandre - og å kunne ta en stor skalp to år på rad. Som for eksempel Viking.

FORSVARER KOMPISEN: Rune Almenning Jarstein og Ronny Deila kjenner hverandre fra tida som medspillere i Odd Grenland. Her fra Godsets 2-1-seier over Viking i Drammen i 2010. Foto: Christian Thomassen / Scanpix
FORSVARER KOMPISEN: Rune Almenning Jarstein og Ronny Deila kjenner hverandre fra tida som medspillere i Odd Grenland. Her fra Godsets 2-1-seier over Viking i Drammen i 2010. Foto: Christian Thomassen / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media