Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det virker som de alltid har et ekstra gir

Hangeland er imponert over United.

Fulham - Manchester United 0-3

OSLO/LONDON (Dagbladet.no): Med Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney på benken fra start ville Sir Alex Ferguson fått et forklaringsproblem om Fulham hadde detonert en bombe på Craven Cottage.

Men Manchester United-manageren har noe Arsene Wenger nok misunner ham om dagen: En mengde erstattere som kan steppe inn uten at det svekker laget nevneverdig.

- Man må ha tro på stallen og tillit til spillerne. Det er derfor vi har hentet dem hit. Bare se på hva slags spillere vi utelot i dag: Carrick, Giggs og Vidic er spillere som ville ha gått inn på et hvilket som helst lag, sier sir Alex Ferguson etter kampen ifølge Sporting Life.

Selv uten den ovennevnte trioen holdt det lenge mot et Fulham-lag som virker mer og mer fortapt. Owen Hargreaves, Ji-Sung Park og et selvmål sørget for en komfortabel 3-0-seier. Lenge så det ut som det ville gi tabelltopp, ettersom Arsenal var på vei mot sesongens første hjemmetap mot Aston Villa.

Det forhindret Nicklas Bendtner med en scoring på overtid, men det ødelegger neppe dagen for Sir Alex Ferguson og United, som spiller med stor flyt om dagen. Men Ferguson kom likevel med en syrlig bemerkning i retning Emirates Stadium:

- Jeg konstaterer at de (Arsenal) utlignet i det femte av de sju tilleggsminuttene de pleier å få, sannsynligvis vel vitende om at målet kom i det siste av tre overtidsminutter. 

God stemning

LEKKERT FRISPARKMÅL: Owen Hargreaves skrudde ballen over muren fra 17 meter, og inn i hjørnet. Foto: AFP
LEKKERT FRISPARKMÅL: Owen Hargreaves skrudde ballen over muren fra 17 meter, og inn i hjørnet. Foto: AFP Vis mer

Brede Hangeland og Fulham har helt andre ting enn ligaledelse å tenke på, men midtstopperen ofret Manchester United noen rosende ord etter oppgjøret på Craven Cottage. 

- En går hele tida med en følelse av at Manchester United har et ekstra gir som de kan bruke dersom de trenger det. De er vanvittig flinke, de er smarte og de utnytter mostanderens sårbarheter, sier Brede Hangeland til Dagbladet.no.

Selv om det ser svært mørkt ut for Fulham med ti kamper igjen å spille og seks poeng opp til trygg grunn, har ikke Hangeland gitt opp håpet.

- Stemningen i laget er fortsatt god. Det er ikke noe i veien med viljen, sier han.

Gitt opp har heller ikke manager Roy Hodgson, som mener laget må vinne halvparten av de gjenstående kampene for å overleve i Premier League.

- Jeg tror ikke det er noen umulig oppgave å vinne fem kamper. Det er en vanskelig oppgave, men på ingen måte umulig, sier Hodgson ifølge Sporting Life.

Hargreves utfordrer Ronaldo

Allerede etter fire minutter burde Louis Saha scoret mot gamle lagkamerater. Paul Scholes tok Brede Hangeland & co på senga med et kjapt frispark fra egen halvdel, men alene med Antti Niemi sleivet franskmannen ballen langt opp på tribunen.

Foto: AFP
Foto: AFP Vis mer

I stedet kunne Fulham framprovosert svetteperlene i Sir Alex\' panne fire minutter senere. Danny Murphys volley fra 20 meter var perfekt utført, men Edwin van der Sar reddet United fra en marerittstart.

Brede Hangeland var involvert da gjestene tok en oppskriftsmessig ledelse etter 15 minutter. Nordmannen gjorde tilsynelatende lite galt da han gikk i ryggen på Carlos Tevez, men argentineren ble belønnet med et billig frispark fra 17 meter.

Det benyttet Owen Hargreaves til å vise at det er flere enn Cristiano Ronaldo som kan skyte frispark - særlig når avstanden til mål er såpass kort. Midtbanekrigeren skrudde ballen elegant over muren og helt inne i hjørnet, til sitt første mål for United.

Punkterte kampen før pause

Det var neppe det kampen trengte, for Fulham fikk ikke akkurat mer tro på poeng etter å ha kommet under. Likevel var veldig nær en utlikning, da hele United-forsvaret ble trukket mot første stolpe på et Bullard-frispark. Ballen havnet i stedet på lengste - der Murphy fikk avslutte fullstendig umarkert fra fem meter. Headingen gikk imidlertid rett på van der Sar.

Slike sjanser må et bunnlag gripe om det skal bli poeng mot Manchester United. I stedet forsvant så godt som alt håp da lille Ji-Sung Park fikk rage høyest i Fulham-forsvaret.

Nani ble overlappet av Paul Scholes, innlegget var med vennlig hilsen, avslutningen i tverligger og inn.

2. omgangen ble som forventet en transportetappe for United. Og selv om Fulham hang brukbart med i banespillet, virket de aldri farlige.

image: - Det virker som de alltid har et ekstra gir

Komplett for United

Bedre ble det ikke da en utålmodig Wayne Rooney til slutt fikk slippe til 20 minutter før slutt, sammen med Cristiano Ronaldo.

Brede Hangeland fikk kjørt seg nesten umiddelbart, da portugiseren fintet ham vekk med en innleggsfinte, før han slo inn med høyrefoten bak venstrebeinet.

Den situasjonen resulterte ikke i noen scoring, men det tok bare to minutter før den tredje ballen lå i nettet bak Niemi, da John O\'Sheas innlegg klønete ble styrt i eget nett av Simon Davies.

SPARTE STJERNENE: Wayne Rooney (t.h.) og Cristiano Ronaldo fikk 70 minutter fri i dagens kamp. Da ble det tid til litt lek med lagkamerat Anderson.
<B>2-0:</B> Lille Ji-Sung Park header inn 2-0, via tverliggeren.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media