- Det virker som de ikke ønsker at Magnus skal delta

Norges sjakkpresident om korrupsjonsforfulgt FIDE-regime.

«CHAMPION»: Det sto det på VM-troféet Magnus Carlsen mottok av FIDE-president Kirsan Iljumzjinov i fjor. Nå kan samme mann nekte ham å forsvare det.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
«CHAMPION»: Det sto det på VM-troféet Magnus Carlsen mottok av FIDE-president Kirsan Iljumzjinov i fjor. Nå kan samme mann nekte ham å forsvare det. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sjakkmiljøet er forferdet etter at det ble klart at Magnus Carlsen kan bli fratatt sjansen til å forsvare VM-tittelen. Presidenten i Norges Sjakkforbund er tydelig på at han tror det er skjulte motiver bak FIDEs manglende vilje til å inngå kompromisser med Carlsen-leiren.

- For meg virker det som de ikke ønsker at Magnus skal delta.

- Hva er grunnen til det?

- Han som eventuelt hopper inn i stedet, heter Sergej Karjakin. Ironisk nok er han opprinnelig ukrainer, nå russer, sier sjakkpresident Jøran Aulin-Jansson til Dagbladet.

- Ligger en plan bak 11. august vant korrupsjonsforfulgte Kirsan Iljumzjinov presidentvalget mot utfordrer Garry Kasparov. Det gjorde han ikke uten støtte fra sin gode venn, Russland-president Vladimir Putin.

Kilder i sjakkmiljøet Dagbladet har pratet med, er ikke i tvil om at russiske myndigheter ønsket å beholde presidentvervet i FIDE. Aulin-Jansson ønsker ikke å svare på om han tror FIDEs behandling av Carlsen nå er en form for Iljumzjinov å gjengjelde tjenesten fra Putin på, men sier likevel følgende:

- For meg virker det som det er en plan bak dette her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer