MÅ FINNE NY KLUBB: Botsøvelsen i TV2 og Romsdals Budstikke var ikke nok til å gi Vegard Forren fornyet tllitt på Aker Stadion. Ifølge kilder valgte han å sminke sannheten. Det kunne ikke Molde av mange naturlige årsaker akseptere og leve med det neste halvannet året. Foto: Svein Ove Ekornesvg / NTB scanpix
MÅ FINNE NY KLUBB: Botsøvelsen i TV2 og Romsdals Budstikke var ikke nok til å gi Vegard Forren fornyet tllitt på Aker Stadion. Ifølge kilder valgte han å sminke sannheten. Det kunne ikke Molde av mange naturlige årsaker akseptere og leve med det neste halvannet året. Foto: Svein Ove Ekornesvg / NTB scanpix Vis mer

Vegard Forren

Det virker som det ble en løgn for mye

Da Vegard Forren (32) sto fram og erkjente ranet av Moldes botkasse la han ærligheten i potten. Kontrakten som nå er terminert forteller at han ikke var ærlig nok.

Publisert

NOE AV DET første vi gjerne lærer er at ærlighet varer lengst. Det er mange grunner til det. Ærlighet har en tendens til å lande synderen på beina.

Sannheten befrir etter at den har gjort folk forbannet.

BOT LEDER SOM oftest til bedring når øvelsen er ærlig og ett hundre prosent dekkende for kontoen man ønsker å saldere. Alt annet kommer gjerne tilbake og biter deg bak. Du kan ikke være litt ærlig i en slik sammenheng, du kan ikke utelate noe eller sminke faktum med 90 prosent anger og ydmykhet.

Ber du om en sjanse til må alle kortene på bordet.

Med en gang.

BOTSØVELSEN I ALL sin selverkjennende og selvydmykende brutalitet var valget Vegard Forren tok da han stilte opp i TV2 og Romsdals Budstikke sist mandag. Gjennom å fortelle sin historie om bakgrunnen for de uautoriserte uttakene fra lagets felleskasse tok 32-åringen et valg.

Parallelt, om han ikke vrengte sjela si på sannhetens alter, løp han også en betydelig risiko.

Alt fordi summen av Forrens ærlighet målt opp mot Moldes versjon av saken var det som til slutt ville avgjøre om kontrakten han holdt fram til 2021 ville honorert eller terminert.

HADDE VEGARD FORREN lagt alle kortene på bordet er jeg rimelig overbevist om at klubben og lagkameratene han sviktet hadde latt nåde gå for rett. Med avskjeden tyder alt på at så ikke skjedde. Ifølge kilder var ikke det han fortalte hele sannheten. Molde hadde derfor ikke noe valg. På Aker Stadion handlet dette om veldig mye mer enn én enkelt spillers tillitsbrudd i forhold til klubben og laget, det handlet også om alle de som utgjør laget, spillerne.

Garderoben, fordi dette også er et spørsmål om følelser, vil alltid være delt i slike saker.

Uten det som varer lengst var det umulig å gi Vegard Forren den kollektive tilliten garderoben er avhengig av for å kunne gå videre.

KILDER KAN FORTELLE at Vegard Forren var ærlig, men at han ikke skal ha vært ærlig nok i intervjuene med TV2 og Romsdals Budstikke. Da saken ble oppdaget i februar skal han f.eks ha blitt tilbudt profesjonell hjelp for å møte problemet. MFK skal også ha fasilitert hjelp da Forrens avhengighet første gang kom for dagen tilbake i 2015.

Det skal også ha vært to versjoner av hvordan saken ble avslørt, om hvem som tok det første skrittet.

Var det Forren som avslørte seg selv, eller ble han fersket?

VEGARD FORREN HAR hevdet det var han som tok initiativet. At det var han som gikk til lagkameratene og fortalte at han hadde tømt spillernes felleskasse for å dekke innsatsene sine. En annen versjon skal være at en eller flere spillere stilte spørsmål rundt balansen på kontoen.

At han rett og slett ble avslørt, konfrontert og bedt om en forklaring.

Ifølge mine kilder skal det være snakk om et betydelig beløp, flere hundre tusen kroner.

ET AV MOLDE-SPILLERNES problemer har vært at ingen egentlig vet hvor mye penger det per dato burde være på kontoen. Det finnes ikke bilag. Ei botkasse fungerer ikke som en vanlig konto. Du har ikke innskudd som kan spores tilbake i tid. Det handler om tillit og spillere som betaler cash når de har brutt kjørereglene, alternativt vippser han som har ansvaret for kassa sånn at han skal sette beløpet inn på konto.

Eller enda verre for den totale oversikten – ikke husker hvor mange ganger de er bøtelagt eller hvor mye de har betalt inn til fellesskapet.

Det gjorde ikke denne saken noen tjenester.

Det nørte bare oppunder uroen, sviket og spørsmålene om hvor mye?

PÅ DE FLESTE arbeidsplasser ville det som har skjedd i Molde ført til politianmeldelse. Der har du sakens alvorlighetsgrad. På Aker Stadion har man holdt kortene tett til brystet med et ønske om å løse saken i minnelighet.

Molde gjorde det på kortest mulig tid.

Det tror jeg Vegard Forren og advokaten hans, som mandag truet med søksmål om kontrakten ble terminert, skal være glade for.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer