- Det virker som om han ikke liker meg

Emil Jönsson om Norges sprinttrener Ulf Morten Aune.

LER AV NORSK KRITIKK: Emil Jönsson gliser bredt av at Norges sprinttrener Ulf Morten Aune fortsetter å kritisere ham.Foto: AP/Scanpix
LER AV NORSK KRITIKK: Emil Jönsson gliser bredt av at Norges sprinttrener Ulf Morten Aune fortsetter å kritisere ham.Foto: AP/ScanpixVis mer

(Dagbladet): Skisesongen er i full gang, og med den hører selvsagt norsk-svensk munnhuggeri.

I går serverte både sprintkungen Emil Jönsson og den herlig frittalende skiskytteren Björn Ferry sin hjertens mening om Petter Northug-hysteriet i Norge.

- Når Northug er litt småsjuk, slår man på stortrommene for å bli kvitt alt presset på ham. Typisk norsk, sa Jönsson.

I dag er svarer Ulf Morten Aune med å slå tilbake med Jönsson, som ikke kom til finalen i sprinten i Kuusamo i går. Aune kritiserte Jönsson for å være «mentalt svak» sist sesong, og fortsetter nå der han slapp:

- Emil har jo mislykkes i hvert eneste mesterskap. Han har ikke en eneste medalje, det er jo egentlig ganske utrolig, sier Aune til Expressen.

- Min beste venn! Avisa påpeker at Jönsson vant verdenscupen i sprint sammenlagt.

- Ja, det var irriterende. Men man skal huske at i fjor prioriterte vi i Norge bort verdenscupen og satset steinhardt på OL, sier Aune.

Aune sier også at Marcus Hellner er den svensken de norske gutta frykter mest i fristil-sprinten i VM.

Jönsson tar det hele med et bredt smil.

- Aune? Å, så herlig! Han er jo nesten min beste venn, sier Jönsson.

Men bekrefter at det er ironisk ment.

MISLIKER HAN SVENSKER? - Det virker som han generelt ikke liker oss svensker spesielt godt, sier Jönsson om sprinttrener Ulf Morten Aune. Foto: Heiko Junge,Scanpix
MISLIKER HAN SVENSKER? - Det virker som han generelt ikke liker oss svensker spesielt godt, sier Jönsson om sprinttrener Ulf Morten Aune. Foto: Heiko Junge,Scanpix Vis mer

- Nei, det virker ganske enkelt som han ikke liker meg. Enda jeg forsøker å være vennlig og alltid si hei til ham.

- Sier han hei tilbake?

- Veldig sjelden, sier Jönsson.

- Som en gammel dame
Svensken har slitt med sjukdom i sesongoppkjøringen, og er ikke i toppform ennå. I går røk han ut i semifinalen, og er sterkt kritisk til egen innsats.

- Jeg var like passiv som en gammel dame. Havnet i helt feil posisjon i den siste bakken, sier han.

Da Dagbladet ringte Aune i dag, var han på vei ut på sekunderingspost på herrenes 10 kilometer, og hadde ikke tid til å prate.

Emil Jönsson leder minitouren i Kuusamo sammenlagt etter dagens 10 kilometer. Han har 9,7 sekunders forsprang på sveitsiske Dario Cologna som vant 10-kilometeren i dag.

Eldar Rønning ble beste nordmann på fjerdeplass i dag, mens mange av de andre norske gutta valgte å droppe løpet på grunn av kulda.

Minitouren avsluttes med 15 kilometer jaktstart i fristil i morgen.