TAPTE FOR LAG PÅ NIVÅ FIRE: Arsene Wenger berømmet Bradford for godt forsvarsspill da Arsenal ble slått ut av ligacupen i går kveld. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
TAPTE FOR LAG PÅ NIVÅ FIRE: Arsene Wenger berømmet Bradford for godt forsvarsspill da Arsenal ble slått ut av ligacupen i går kveld. Foto: REUTERS/Nigel RoddisVis mer

- Det virker som om Wengers tid snart er over

Alf-Inge Håland og Arsenal-fansen etter cupsjokket.

(Dagbladet): Bradford - Arsenal 1-1, 4-3 e.str.

Det var seieren som fikk Bradford-heltene til å lure på om det virkelig hadde skjedd.

Nordmenn som er glade i Arsenal reagerer også med vantro over ligacupbomben på Valley Parade i går kveld.

- Det er skremmende, når du gir alt og ryker ut mot et lag på nivå 4, sier tidligere Premier League-proff og Arsenal-fan Alf-Inge Håland til Dagbladet.

Han refererer til Arsene Wengers uttalelser om at det ikke er pinlig å tape mot et lag 65 plasser lenger ned i ligasystemet, fordi spillerne gjorde sitt beste.

- Tida er inne nå - Det er ikke bra, vet du. Vi er inne i en dårlig periode, selv om vi fortsatt er med i Champions League, sier Håland.

Jærbuen Håland dro på Arsenal-kamper da han spilte for Nottingham Forest, så glad er han i londonklubben. Nå føler han at Arsenal ikke kan sparke Wenger, klubbens sjef siden 1996.

Wenger må selv si opp.

- Kanskje han tenker at det har vart lenge nok nå, og gir jobben til noen andre. Han har gitt Arsenal mye glede, men det er noen år siden det ble sølvtøy. Kanskje tida er inne nå.

- Tenker du at Wenger bør gi seg nå eller ved sesongslutt?

- Det er opp til Wenger, men plutselig vinner de Champions League og så er det snudd på hodet.

Sparken-favoritt Britiske bookmakere har i dag gjort franskmannen til tredjefavoritt blant managere som står i fare for å bli sparket i Premier League. Setter du en hundrelapp og 64-åringen ryker mottar du seks ganger pengene tilbake.

Arsenal Norway-leder Bjørn Furuheim så Arsenal slå WBA lørdag og forstår ikke svingningene i spill og resultater.

SNUR FORT: Alf -nge Håland ser ikke fort fra at Arsene Wengers mannskap plutselig lykkes og vinner et trofe. Foto: Scanpix
SNUR FORT: Alf -nge Håland ser ikke fort fra at Arsene Wengers mannskap plutselig lykkes og vinner et trofe. Foto: Scanpix Vis mer

- Sesongen har vært skuffende, ingen tvil om det. Og ekstra skuffende i går, med den lagoppstillingen vår. Det er trist å ryke ut mot Bradford. Noe er fundamentalt galt, sier Furuheim til Dagbladet.

- Ønsker du å bytte ut Wenger?

- Nei, jeg tror ikke det løser noe nå. Men alt har sin tid og det virker som om Wengers tid snart er over. Hans filosofi om å bytte lag har mislyktes. Han har satset på spillere som hver sommer blir borte.

Furuheim mener at dersom Wenger gir seg skal det skje etter sesongslutt.

- Noe må gjøres, ingen tvil om det. Det ser ut som alle ikke yter sitt beste, men om de er misfornøyde med manageren vet jeg ikke.

Stolthet Som supporter savnet han mest Arsenals varemerke fra tidligere år, hurtige kontringer og tempo i pasningsspillet.

- Jeg tror ikke det løser noe å sparke Wenger i morgen, men dette går på stoltheten løs. Hvis det går dårligere og dårligere, så sitter ikke han der lenger, sier supporterlederen som lever dårlig med sju år uten et eneste trofé.

- Det Wenger har gjort i Arsenal er enormt, vi skal ikke glemme det. Men det godt hende at han og Arsenal skal skilles, eller at han får en ny rolle i klubben.