- Det virket nesten som Champions League kom som et sjokk

Revansjesugne Larvik møter rumensk topplag.

 MÅ REISE KJERRINGA:  Karoline Dyhre Breivang og Marit Malm Frafjord bør ta poeng borte mot Baia Mare etter det tunge tapet i åpningskampen i Champions League. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
MÅ REISE KJERRINGA: Karoline Dyhre Breivang og Marit Malm Frafjord bør ta poeng borte mot Baia Mare etter det tunge tapet i åpningskampen i Champions League. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): • Baia Mare - Larvik på Viasat 4 kl. 17.00

Det er duket for den andre kampen i gruppespillet i Champions League når Larvik møter uforutsigbare og stjernespekkede Baia Mare i Romania.

TV 2s ekspertkommentator Harald Bredeli er spent før ettermiddagens kamp, spesielt etter den tunge starten Larvik fikk på hjemmebane i forrige kamp.

- Det blir veldig viktig å få poeng på bortebane og rette opp feilen fra sist. Det virket nesten som om Champions League kom som et sjokk - de var ikke klare for tempoet, taklingene eller noen verdens ting. De ble rett og slett for spinkle. Det var ganske overraskende, sier Bredeli til Dagbladet.

Han er spent på det rumenske laget som venter i Sala Sporturilor, og sier det er vanskelig å spå hvor gode de er på grunn av alle utskiftningene som er gjort i klubben det siste året.

- Baia Mare har skiftet omtrent alt, president, trener og kolossalt med spillere. Camilla Herrem er en av mange som har reist. I Romania endrer de tingene seg som kappa flyr i vinden.

- Kontinuitet er ikke stikkordet for håndballen der - de er utålmodige og de driver ingen sunn klubbdrift, sier Bredeli.

- Være på fra første fløytepip Larvik sleit med å sette forsvaret forrige lørdag, og med med 27 baklengsmål ble det vanskelig å få gang på kontringsspillet. Laget åpnet dårlig i begge omgangene, og TV 2s håndballekspert Randi Gustad tror trener Tor Oddvar Moen har brukt mye den siste uka på å finne riktig tenningsnivå.

- Han har nok brukt tid på nøyaktighet og samhandling, og å være på fra første fløytepip. Så er jeg sikker på at de har hatt mest fokus på forsvarsspillet, der er det lettest å finne tenning. Da får man også kontringene i gang, forteller hun til Dagbladet.

Både Bredeli og Gustad trekker fram Baia Mares nyankomne verdensstjerner som store trusler - blant annet franske Allison Pineau og nederlandske Lois Abbingh. Disse må Larvik få has på, ifølge Gustad.

- De har et lag som er godt besatt på alle plasser. Pineau og Abbingh scoret ni mål hver i forrige Champions League-kamp mot Krim.  Ulempen for dem er jo at de må få stjernene til å fungere sammen, sier Gustad.

Venstresiden må med Gustad tror likevel at jentene er sultne på revansj og at Larvik normalt burde vinne mot det rumenske topplaget. Det avhenger imidlertid av at venstresiden melder seg på i angrep og at venstrehendte Nora Mørk og Amanda Kurtovic ikke blir stående alene med skuddansvaret.

- De har flere gode høyrehendte spillere og Mari Molid, Kristine Breistøl, Karo (Dyhre Breivang) og Gro (Hammerseng-Edin) må med, så kan de bli en trussel på venstreback, sier hun.

Bredeli trekker også fram at Larvik ikke klarte å utnytte linjespillerne og kantene i møtet med Rostov-Don forrige lørdag.

- Marit (Malm Frafjord) hadde jo avspasering. Det er fint om de finner igjen henne. Det var heller ikke mye spill ut til kantene, sier han.

- Larvik bør ha en god sjanse i Romania, men jeg er veldig spent siden det var så mye rusk sist, avslutter Bredeli.