Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mark Williams er verdensmester i snooker

«Det walisiske vidunderet» måtte kle seg naken etter ny VM-triumf

I fjor så han VM i en campingvogn. I år tok han sin første VM-seier på 15 år.

NAKEN: Mark Williams var rørt og glad etter å ha vunnet for første gang på 15 år. Før kampen hadde han inngått et løfte han ikke kunne bryte. Foto: Pa Photos / Richard Sellers
NAKEN: Mark Williams var rørt og glad etter å ha vunnet for første gang på 15 år. Før kampen hadde han inngått et løfte han ikke kunne bryte. Foto: Pa Photos / Richard Sellers Vis mer

(Dagbladet): Mandagens kamp mellom Mark Williams og John Higgins blir allerede kalt en av tidenes beste finaler.

VM-finalen i snooker var dramatisk fra start til slutt, og svingte fram om tilbake. I det ene øyeblikket så Higgins ut til å vinne, i det andre var Williams i førersetet.

Til slutt vant sistnevnte 18-16, i en kamp som gikk over to dager, men det var det som skjedde etterpå som har stjålet fokus.

Nakenløftet

Williams, som går under kallenavnet «Det walisiske vidunderet», hadde kommet med et løfte før kampen. Om han ble verdensmester skulle han stille naken i intervjusonen etterpå.

- Det er en utrolig historie egentlig. For to måneder siden tenkte på å gi meg, men her står jeg nå, fullstendig naken, og gjør et intervju etter å ha blitt verdensmester, sa 43-åringen til pressen etter kampen.

Både han og Higgins slo gjennom som profesjonelle spillere i 1992, og at Williams nådde finalen var spesielt oppsiktsvekkende. Ikke siden 2003 hadde han spilt VM-finale, og i fjor klarte han ikke engang å kvalifisere seg til turneringen.

- Den så jeg i en campingvogn med en øl i hånda, uttalte han om forrige års VM.

På det tidspunktet vurderte han derfor å legge kø, kritt og kuler på hylla. I dag er han glad for at han aldri tok den avgjørelsen.

- Jeg bare nøt anledningen og det føltes fantastisk. Jeg ble litt rørt mot slutten, det er en stor opplevelse for meg. For å være ærlig så hadde jeg trodd at disse dagene var forbi, sa en naken, men rørt, Williams.

4,6 millioner

Waliseren ble overtalt til å fortsette av kona, Joanne, og i dag takker han henne. 15 år etter hans forrige triumf tok Williams sin tredje VM-tittel, og nå akter han å satse videre.

Men med 4,6 millioner kroner innkassert, startet han sitt nye liv som verdensmester med en fest.

- Nå skal jeg feste hele natta. Sist gang jeg vant drakk jeg et glass melk og gikk til sengs. Det gjør jeg ikke denne gangen

Williams er en ivrig Manchester United-supporter. Her kan du lese om lagets legendariske manager, Sir Alex Ferguson.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media