Mark Williams er verdensmester i snooker

«Det walisiske vidunderet» måtte kle seg naken etter ny VM-triumf

I fjor så han VM i en campingvogn. I år tok han sin første VM-seier på 15 år.

NAKEN: Mark Williams var rørt og glad etter å ha vunnet for første gang på 15 år. Før kampen hadde han inngått et løfte han ikke kunne bryte. Foto: Pa Photos / Richard Sellers
NAKEN: Mark Williams var rørt og glad etter å ha vunnet for første gang på 15 år. Før kampen hadde han inngått et løfte han ikke kunne bryte. Foto: Pa Photos / Richard Sellers Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Mandagens kamp mellom Mark Williams og John Higgins blir allerede kalt en av tidenes beste finaler.

VM-finalen i snooker var dramatisk fra start til slutt, og svingte fram om tilbake. I det ene øyeblikket så Higgins ut til å vinne, i det andre var Williams i førersetet.

Til slutt vant sistnevnte 18-16, i en kamp som gikk over to dager, men det var det som skjedde etterpå som har stjålet fokus.

Nakenløftet

Williams, som går under kallenavnet «Det walisiske vidunderet», hadde kommet med et løfte før kampen. Om han ble verdensmester skulle han stille naken i intervjusonen etterpå.

- Det er en utrolig historie egentlig. For to måneder siden tenkte på å gi meg, men her står jeg nå, fullstendig naken, og gjør et intervju etter å ha blitt verdensmester, sa 43-åringen til pressen etter kampen.

Både han og Higgins slo gjennom som profesjonelle spillere i 1992, og at Williams nådde finalen var spesielt oppsiktsvekkende. Ikke siden 2003 hadde han spilt VM-finale, og i fjor klarte han ikke engang å kvalifisere seg til turneringen.

- Den så jeg i en campingvogn med en øl i hånda, uttalte han om forrige års VM.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer